Közös összefogással a biztonságos szilveszterért (+ fotók)

Önkéntes tűzoltókkal, kutyás mentőkkel állatvédőkkel, polgárőrökkel és más civil szervezetetekkel közösen összefogott szilveszter éjszakáján a Magyar Rescue 4×4 speciális mentőszervezet, hogy Pest vármegye déli részén mindenki önfeledten tölthesse a szilvesztert, ám ha kell, akkor azonnal ugrásra kész legyen egy komoly segítő stáb.

Csernus János, a Magyar Rescue 4×4 speciális mentőszervezet vezetője elmondta, hogy december 31-én 18 szervezettel közösen, Pest vármegye déli részére, tizenegy települést lefedve egy olyan kisebb központot hozzanak létre, ahonnan ha baj van, vagy valaki segítségre szorul, akkor már ott legyen minden segítő szervezet és azonnal mobilizálhatók legyenek.

A szilveszter éjszakájára illetve újév első napjára meghirdetett közös szolgálatra szükség is volt, hiszen az évbúcsúztató estéjén több helyen is kellett kutyát menteniük, közúti balesetnél segédkezniük. Az 51-es út 22-es kilométerénél pont egy megriadt kutya okozott balesetet, de emellett volt még ittas személy kórházba szállítása, autólopás illetve feltörési kísérlet megakadályozása, elesett idős személy ellátása is. 38 fővel és 24 gépjárművel vigyáztuk, hogy az év utolsó napja mindenki számára ünnep legyen – mondja Csernus János. – Az előző évben is szerveztünk ilyen közös akciót, ez volt a második alkalom, de már most tudjuk, hogy 2024 utolsó napjára, sőt ha szükséges, akár év közben, más napokra is szervezhetünk közös szolgálatokat.

A Dunaharasztitól Dömsödig tartó közös szolgálatban a hivatásos szolgálatok mellett ott volt a Délegyházi Községi Polgárőr Egyesület, a Délegyháza Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Dunavarsányi Polgárőr Egyesület, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt Pest Vármegyei Szervezete, a Vitézi Rend Karitatív Részleg, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Délegyházi csoportja, a Majosházi Polgárőr Egyesület, a Kiskunlacházi Polgárőr Egyesület, a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület, a Kiskunlacházi Közterületfelügyelet, a Szigetszentmiklós Bűn- és Balesetmegelőzés, a Szigethalmi Polgárőr Egyesület, a Sztárok az állatokért -Felidae Hungary, a Hope Egyesület, a NOÉ Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pákozd, a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület, a Nagytarcsai FLEX Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és természetesen a Magyar Rescue 4×4 speciális mentőszervezet tagjai. 

(Fotók: Magyar Rescue 4×4)


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel