Letarolta a sorompót

Ceglédbercelen, a 4-es számú úton levő vasúti átjárónál vörös jelzést ad a fényjelző készülék, majd csukódnak a félsorompó rudak. Ez eddig mindennapos dolog, de május 4-én délben az éppen arra járó polgárőr arra lett figyelmes, hogy egy román rendszámú ponyvás kisteherautó behajt a vasúti átjáróba és letöri az egyik csapórudat.

A polgárőr ezt látva azonnal bekapcsolta a szolgálati gépkocsin a figyelmeztető jelzést, odahajtott, majd a letört rudat eltávolította a tehergépjármű kerekei alól és segített neki kijutni az átjáróból. Ezután értesítette rendőrséget, illetve a Ceglédbercel-cserői vasútállomást, majd polgárőr társával együtt a helyszínelés végéig segítették a forgalmat.

A rendőrség a gépkocsivezető ellen megindította a hivatalos eljárást.

Sajnálatos módon a kisteherautó fülkéjében egy fiatal hölgy és egy 4 év körüli kisgyermek is utazott, ám a sofőr még így is figyelmetlenül vezetett.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel