Lovas polgárőr az örkényi tanok nyomdokán

Felejthetetlen estét töltöttek augusztus 3-án a Pest vármegyei lovas polgárőrök Örkény szívében, a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctáborban.

A lovas bemutatón Rege Álom, a lenyűgöző Shagya nevű arab hátast ülte meg és elegáns mozdulataival, figyelemreméltó teljesítményével varázsolta el a közönséget.  

Az örkényi táborban egykor működő Királyi Hajtó- és Lovaglótanár Képző Intézet által összefoglalt és közvetve, de hátrahagyott “örkényi tanok” megélhetővé váltak Rege Álom fellovaglása és feladatmegoldásai által, így a három meredek akadályon átugró bemutatójával. A közönség nagy tapssal jutalmazta a felkészültséget és idomítottságot.

Az esti lómustra és próba – ahol Formás Fáklya is csodásan teljesített – beleégett a résztvevők emlékezetébe. Voltak első alkalommal próbálkozók, rutinos lovasok és olyanok is, akik régen versenyeztek, de mindannyian részesei voltak ennek a különleges estének.

Ez az este nem csak a lovakról és a lovaglásról szólt, hanem a magyar hagyományok ápolásáról, a múltba nyúló, mégis jelenben élő élményekről. sőt, ezen túlmenőleg egy-két mondatban sikerült összegezni a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség természetvédelmi tevékenységét is a lóval szolgálatot teljesítők szemszögén keresztül.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel