Lovas polgárőr az örkényi tanok nyomdokán

Felejthetetlen estét töltöttek augusztus 3-án a Pest vármegyei lovas polgárőrök Örkény szívében, a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctáborban.

A lovas bemutatón Rege Álom, a lenyűgöző Shagya nevű arab hátast ülte meg és elegáns mozdulataival, figyelemreméltó teljesítményével varázsolta el a közönséget.  

Az örkényi táborban egykor működő Királyi Hajtó- és Lovaglótanár Képző Intézet által összefoglalt és közvetve, de hátrahagyott “örkényi tanok” megélhetővé váltak Rege Álom fellovaglása és feladatmegoldásai által, így a három meredek akadályon átugró bemutatójával. A közönség nagy tapssal jutalmazta a felkészültséget és idomítottságot.

Az esti lómustra és próba – ahol Formás Fáklya is csodásan teljesített – beleégett a résztvevők emlékezetébe. Voltak első alkalommal próbálkozók, rutinos lovasok és olyanok is, akik régen versenyeztek, de mindannyian részesei voltak ennek a különleges estének.

Ez az este nem csak a lovakról és a lovaglásról szólt, hanem a magyar hagyományok ápolásáról, a múltba nyúló, mégis jelenben élő élményekről. sőt, ezen túlmenőleg egy-két mondatban sikerült összegezni a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség természetvédelmi tevékenységét is a lóval szolgálatot teljesítők szemszögén keresztül.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel