Ma van az Idősek Világnapja (+ fotók)

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává.

Ez a világnap lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönjük az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tesznek, ösztönözzük a párbeszédet az idősek és a fiatalabbak között. Biztosítani kell, hogy az emberek idős korukban is teljes, egészséges és biztonságos életet éljenek.

Pan Gimun az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára mondta:

Váltsuk valóra a minden korosztály számára élhető társadalom álmát.

Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon. A gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek a különböző társadalmakban. Az öregedő magyar társadalomban az idős emberek többsége egyedül vagy másik idős emberrel él együtt. Komoly kihívást jelent, hogy öregkorukra az esélyeik életútjukhoz méltóan alakuljon. 

Müller Péter író Varázskő című művében írja:

Megőrizni az ifjúságunkat nem élettanilag nehéz, hanem lelkileg. Mert elromlunk. 
Alkalmazkodunk a hitványhoz, a méltatlanhoz. Magunkba szívjuk a világ és a történelem minden szennyét, és elkoszolódunk.

A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség a világnap alkalmából ezúton is szeretettel köszönti az szépkorúakat. Dr. Bilisics Péter elnök kifejezve, a korosodók mint eddig, úgy ezután is számíthatnak a polgárőrök segítségére, támogatására.

A Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület fiatal polgárőrei is köszöntötték a 81 éves, születésnapját ünneplő Ecser Imrét illetve feleségét a csodálatos Erzsi asszonyt.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel