Ma van az Idősek Világnapja (+ fotók)

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává.

Ez a világnap lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönjük az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tesznek, ösztönözzük a párbeszédet az idősek és a fiatalabbak között. Biztosítani kell, hogy az emberek idős korukban is teljes, egészséges és biztonságos életet éljenek.

Pan Gimun az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára mondta:

Váltsuk valóra a minden korosztály számára élhető társadalom álmát.

Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon. A gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek a különböző társadalmakban. Az öregedő magyar társadalomban az idős emberek többsége egyedül vagy másik idős emberrel él együtt. Komoly kihívást jelent, hogy öregkorukra az esélyeik életútjukhoz méltóan alakuljon. 

Müller Péter író Varázskő című művében írja:

Megőrizni az ifjúságunkat nem élettanilag nehéz, hanem lelkileg. Mert elromlunk. 
Alkalmazkodunk a hitványhoz, a méltatlanhoz. Magunkba szívjuk a világ és a történelem minden szennyét, és elkoszolódunk.

A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség a világnap alkalmából ezúton is szeretettel köszönti az szépkorúakat. Dr. Bilisics Péter elnök kifejezve, a korosodók mint eddig, úgy ezután is számíthatnak a polgárőrök segítségére, támogatására.

A Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület fiatal polgárőrei is köszöntötték a 81 éves, születésnapját ünneplő Ecser Imrét illetve feleségét a csodálatos Erzsi asszonyt.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel