Magas rangú állami elismerést kapott Bilisics Péter (+ fotók)

Dr. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Bilisics Péternek, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének.

A rangos elismerést március 14-én a Belügyminisztériumban ünnepélyes keretek közt dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta át.

A törvény értelmében a Magyar Érdemkereszt kitüntetések odaítélésénél figyelembe veszik, hogy az előterjesztett a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet végzett-e. Dr. Bilisics Péter esetében az indoklásban leírták, hogy  a díjat a közbiztonság érdekében több évtizede végzett odaadó munkája, valamint a fiatalok környezettudatos nevelését célzó tevékenysége elismeréseként kapta meg.

Meglepetésként ért az előterjesztés és nagy megtiszteltetésnek tartom – mondja az érdemkereszt átvétele után a jutalmazott. – Köszönöm az elismerést, bár ez nem csak engem illet, hanem a Pest vármegyében dolgozó össze polgárőrt is. Hisz egy csapat vagyunk, együtt dolgozunk.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel