Már az első nap sok szabálytalankodást láttak

A közrend, közbiztonság és közlekedésbiztonság védelme, valamint a bűncselekmények és más jogsértések megelőzése céljából fokozott ellenőrzést tart január 17 és 23 között Budaörsön a Rendőrség. Az akcióban a társszervek, köztük a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület polgárőrei is részt vesznek.

A közbiztonsági akció során a rendőrök nem csak a gépjárművezetőket ellenőrzik, figyelnek a kerékpárosok és gyalogosok jogszabálykövető magatartásának betartatására is. Mint megfogalmazták, a közlekedésbiztonság növelése, a főbb baleseti okok figyelembevételével az elsőbbségi jog, irányváltoztatási szabályok és kanyarodási szabályok betartatására, a körözött, lejárt vagy nem megfelelő műszaki állapotú járművek kiszűrésére, ittas járművezetés visszaszorítására, a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek csökkentésére fognak figyelni.

Az akcióban a rendőrök és közterület-felügyelők mellett a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület polgárőrei is részt vesznek, akik kamerákkal felszerelt drónokat illetve autókat is bevetnek.   

Már az első nap döbbenetesen sok szabálytalanságot láttunk – mondja dr. Bilisics Péter elnök. – A Baross utcánál délelőtt 8 autóvezetőt 4 kerékpárost és 4 gyalogost figyelmeztettek a rendőrök, mert szabálytalanul közlekedtek, de délután sem unatkoztak, akkor 17 gépkocsi és 9 kerékpáros mellett 7 gyalogos szabálytalankodását „jutalmazták” helyszíni figyelmeztetéssel illetve büntetés kiszabásával. 

Emellett 5 napon keresztül 2 helyszínen reggel 7 és 8 óra között az általános és középiskolánál figyelmeztető jelzés használatával az iskolába érkezők közlekedési magatartását monitorozzák a polgárőrök – folytatja az elnök. – Elsősorban a gyalogátkelőhely megközelítését és ott a biztonságos átkelés elsőbbségének a megadását, valamint a forgalomirányító lámpa tilos jelzésének a figyelmen kívül hagyása miatt történő áthaladás és a buszmegálló öblök parkolónak használatát figyeljék. Az már az első nap alapján látható, hogy sajnos egyes gépjárművezetők sportot űztek a szabálytalanságokból és küszöbtől küszöbig vitték a gyermekeket az iskolába, amivel balesetveszélyes helyzeteket és nagy torlódásokat okoztak. Ezúton is kérünk minden közlekedésben részvevőt a szabályok betartására.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel