Már készülnek a tavaszra a motoros polgárőrök

Nyolc Pest vármegyei motoros polgárőr vett részt január végén azon a kétnapos Safety Hungary vezetéstechnikai képzésen, melyet az Országos Polgárőr Szövetég szervezett kifejezetten motorral szolgálatot teljesítők számára.

A PVMPSZ motoros polgárőrei a képzés első napját az elméleti ismeretek felelevenítésével és átismétlésével kezdték, majd felöltve téli formaruhájukat, belevágtak a bóják kerülgetésébe. A kétkerekű pályán tartásán és a megfelelő nyomvonalon haladásán túl a különböző fékezések, vészfékezés és vészkikerülés volt a menü. A második napon jóval kevesebb elmélet, de annál gyakorlatiasabb tréning következett. Ennek részeként egy oldalán fekvő motor négy féle felállítását vették, aztán gyakorolták a nyújtott szlalomot, fekvő létrát, hosszú pallót, valamint a kanyarodási testhelyzeteket, a megállást, leparkolást, elindulást emelkedőn illetve lejtőn. Természetesen az előző nap gyakorolt vészkikerülést és vészfékezést is belefűzték a pálya elemeibe, hisz ezeket sosem lehet eleget gyakorolni.

Tapasztalt, összeszokott csapatunk sikerrel abszolválta a feladatokat, úgy, hogy minden képzésből mindenki tudott valami újat tanulni – mondja Halmai Géza motoros polgárőr. – Elmondhatom, hogy összességében egy kiválóan használható, gyakorlatias, közúti motorkezelést nyújtó alapképzésen vagyunk túl, ami más perspektívából közelítette meg a vezetéstechnikai elemeket, mint amiket eddig a motoros polgárőr képzéseinken tanultunk. A srácokkal elhatároztuk, hogy mindenképp megyünk majd a következő képzésre, amin erre az évre is megcsináljuk majd az F3 minősítő vizsgát.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel