Már készülnek az előadásra (+ fotók)

A magyarság egyik legnagyobb ünnepe az augusztus 20-i államalapítás és Szent István napja, melyre nem csak Budapesten, de az ország számos részén várják az érdeklődőket. Szilvásváradon például a hagyományos éjszakai lovasgálát fogják megtartani, melyen a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség lovas polgárőrei is szerepet kapnak.

A 2023. augusztus 19-én rendezendő hagyományos éjszakai lovasgála egyes jelenetei hazánk lovas történelmét és jelenét hivatottak bemutatni, mely legfontosabb epizódjai a ménesgazdasághoz kapcsolódva a lipicai fajta rendkívül hányattatott, ám annál dicsőbb sorsát tárja majd a nézőközönség elé. E történelmi áttekintés a rendezők szerint büszkeségre adhat okot. A fiatalok körében tapasztalható huszárok iránti lelkesedés, a látványos kaszkadőr jelenetek, a gyermeklovasok mind-mind jó példa rá, hogy megéri a közös erőfeszítés az Unesco által a világörökség részévé minősített Lipicai lótenyésztés népszerűsítéséért.

A Hadak Útja Kutyás és Lovas Polgárőr Egyesület tagjai Gál-Csekeő Dorottya vezetésével már napok óta, szabadidőt nem kímélvekészülnek a Lipicai történelmi darabban való részvételükre. Ahogy a képeken is látszik, körülményeken felül emelkedve gyakorolnak a néptáncosokkal együtt a szereplésükre.

Dr. Bilisics Péter Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke reményeinek adott hangot, szerint hamarosan pont kerül a régóta elhúzódó jogerős törvényszéki bejegyzésre és már az sem fog árnyékot vetni a méltóságteljes ünneplésre.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel