Már készülnek az előadásra (+ fotók)

A magyarság egyik legnagyobb ünnepe az augusztus 20-i államalapítás és Szent István napja, melyre nem csak Budapesten, de az ország számos részén várják az érdeklődőket. Szilvásváradon például a hagyományos éjszakai lovasgálát fogják megtartani, melyen a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség lovas polgárőrei is szerepet kapnak.

A 2023. augusztus 19-én rendezendő hagyományos éjszakai lovasgála egyes jelenetei hazánk lovas történelmét és jelenét hivatottak bemutatni, mely legfontosabb epizódjai a ménesgazdasághoz kapcsolódva a lipicai fajta rendkívül hányattatott, ám annál dicsőbb sorsát tárja majd a nézőközönség elé. E történelmi áttekintés a rendezők szerint büszkeségre adhat okot. A fiatalok körében tapasztalható huszárok iránti lelkesedés, a látványos kaszkadőr jelenetek, a gyermeklovasok mind-mind jó példa rá, hogy megéri a közös erőfeszítés az Unesco által a világörökség részévé minősített Lipicai lótenyésztés népszerűsítéséért.

A Hadak Útja Kutyás és Lovas Polgárőr Egyesület tagjai Gál-Csekeő Dorottya vezetésével már napok óta, szabadidőt nem kímélvekészülnek a Lipicai történelmi darabban való részvételükre. Ahogy a képeken is látszik, körülményeken felül emelkedve gyakorolnak a néptáncosokkal együtt a szereplésükre.

Dr. Bilisics Péter Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke reményeinek adott hangot, szerint hamarosan pont kerül a régóta elhúzódó jogerős törvényszéki bejegyzésre és már az sem fog árnyékot vetni a méltóságteljes ünneplésre.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel