Már messziről látszódtak a lángok fényei

A szokásosnál is izgalmasabbra sikerült március 2-án a külterületi szolgálatuk az újlengyeli lovas polgárőröknek.

Az Újlengyelt Hernáddal összekötő dűlő rendszeres része szolgálati útvonalainknak, ugyanis elsősorban jól járhatósága miatt igen vonzó az illegális szemétlerakóknak – kezdi az élménybeszámolót Oskó Tamás, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség lovas koordinátora. – Március 2-án este ezen az úton haladva lettünk figyelmesek az erdőn túl az ég jellegzetes vöröses csillogására. A lovak jó terepjáró képességét igénybe véve erdőn, szántón, mezőn, majd egy fás sávon keresztül haladva percek alatt eljutottunk egy tanya hátsó traktusához, ahol hatalmas területen égett az udvar. Bekiabálva próbáltuk felhívni a figyelmet az ott lakóknak, ami eleinte sikertelen volt, ám később mégis csak előkerült egy férfi, aki zavarodottan viselkedett. Elmondása szerint csupán a kiszedett tuját égette, azonban sem az elmondottak tartalma, sem minősége nem volt számunkra meggyőző. Zavart viselkedése valamint a nagy kiterjedésű durrogó hangokat adó tűz miatt úgy véltük éppen szemétégetés történik, ami a tulaj túlzott alkoholfogyasztása miatt szemmel láthatóan eszkalálódott.

A polgárőrök a tűz mértékét felmérve úgy döntöttek, hogy értesítik a hatóságokat és a 112 központi segélyhívót. Mivel a polgárőröknek jó a helyismeretük, ezért ők vezették a kiérkező tűzoltókat a tűz helyszínére akik hamar megfékezték a lángokat.

Személyi sérülés nem történt.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel