Még időben jött a segítség

Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

November 21-én, nem sokkal sötétedés után egy Pest vármegyei polgárőr Albertirsa külterületén haladva, az út menti árokparton egy ember fejére lett figyelmes. Azonnal megállt, hogy ha kell, segítséget tudjon nyújtani. Az árokban fekvő 25-30 év körüli férfi eleinte nem akart, vagy nem tudott megszólalni hiába beszélt hozzá a polgárőr, és a viselkedése is nagyon furcsa volt. A polgárőr addig-addig faggatta, míg ki nem derült, hogy a férfi öngyilkossági szándékkal begyógyszerezte magát és alkoholt is ivott rá. Közben a beszéde egyre gyengébb és zavartabb lett, de azt még sikerült kiszedni belőle, hogy milyen gyógyszereket vett be.

A polgárőr azonnal értesítette a rendőrséget illetve a 112 központi segélykérőn mentőt kért a helyszínre, akik kiérkezéséig a férfi mellett maradt.  Az árokban fekvő személy a kiérkező mentőszemélyzetnek is elmondta, hogy hagyják őt meghalni, de természetesen ők sem hagyták. A polgárőr a mentőápoló jelenlétében átvizsgálta az illető ruházatát, hátha talál nála valamilyen személyét azonosító iratot, vagy olyan eszközt, amivel a mentők testi épségére veszélyes lehet, de sem iratot, sem közbiztonságra veszélyes eszközt nem talált.

Rövid vizsgálat után a férfit a mentők a ceglédi kórházba szállították, a polgárőr pedig folytathatta útját hazafelé.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel