Megelőző ellenőrzés Budaörsön

Karácsonyi közbiztonsági akcióban vettek részt karácsony előtt a budaörsi polgárőrök.

Az ünnepek és az év vége közeledtével megszaporodnak a közlekedési szabálysértések ezért a Budaörsi Rendőrkapitányság december 20-ra egész napos közbiztonsági akciót szervezett, melyen a rendőrökön és a közterület-felügyelőkön túl részt vettek a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület tagjai is.

Délelőtt 10 órától az egyik nagy bevásárló központnál levő gyalogátkelőhelynél drónnal figyelték, hogy megadják-e a gyalogosoknak az elsőbbséget a gépjárművezetők, majd egy nagyobb kereszteződésnél figyelték a kerékpáros áthaladást. Volt, ahol a balra kanyarodást ellenőrizték ott, ahol egyébként az tiltva van, de olyan is volt, ahol a rendőrök ellenőrzési áthaladó pontot állítottak fel és ott szűrték ki az ittasan illetve engedély nélkül vezetőket.

Volt olyan óra, amikor 616 gépjármű került elektronikus ellenőrzésre – mondja dr. Bilisics Péter. – Ez idő alatt 15 gépjármű nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőn közlekedő gyalogosnak, 11 gépjárművezető szegte meg a kötelező haladási irányt és 13 gyalogos kelt át a kerékpároknak felfestett nyomvonalon. A kerékpárosok közt 3 fő kanyarodott szabálytalanul balra és 28 nem állt meg a stop táblánál. Összességében 323 lekérdezés történt.

Dr. Bilisics Péter elmondta, hogy a polgárőrök nem vettek részt a szabálysértések büntetésénél, ők sokkal inkább a helyes viselkedés pozitív visszacsatolásában hisznek. Ezért, a tegnapi eseményen a megállított és ellenőrzött gépkocsivezetők közt, akiknél semmi gond nem volt, boldog karácsonyt kívánva mandarint és szaloncukrot adtak át.      

Az akcióban résztvevők egész napos ellátmányát a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület saját hatáskörben biztosította.

A rendőrök hangsúlyozzák, hogy az ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása vagy a vezetés közbeni telefonálás mekkora kockázatot hordoz magában, ezért ezúton is kérnek mindenkit, hogy az egyéni felelősségvállalás jegyében tartsák be a szabályokat.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel