Megérte lakossági fórumot tartani

Az idősek vagy egyedül élők nyitottabbak, így ezt kihasználhatják a csalók. Ezért nemrégiben az érintett társadalmi rétegnek lakossági fórumot tartottak Halásztelken, amin felhívták a figyelmet a rájuk leselkedő veszélyekre és kérve őket a fokozott figyelemre, óvatosságra. Akkor még senki nem gondolta, hogy a figyelemfelhívó beszélgetés ilyen hamar meghozza gyümölcsét.

Történt ugyanis, hogy lakossági bejelentés érkezett május 8-án a halászteleki polgárőrökhöz, miszerint három férfi különböző ház körüli munkák elvégzését felajánlva csöngetett be idős emberekhez. Az egyik háznál az ott lakó bácsi éppen kiállt az autójával az udvarból mikor egy férfi odalépett hozzá és szóval tartotta, miközben társa bement az udvarba és a házhoz sétált. Az ajtónál azonban összetalálkozott házinénivel. A harmadik társuk eközben a járó motorú autóban várakozott. Az idős pár rögtön felismerte, hogy nagy valószínűséggel csalókkal állnak szemben, és a telefonnal fényképet készítettek az autóról, illetve szóltak az otthon tartózkodó unokájuknak a történtekről, aki azonnal értesítette a helyi Polgárőrséget. Az gyanús személyek ezek után sietősen elhagyták a helyszínt.

Az idegen férfiakról, illetve az autójukról készült fényképeket sikerült kimenteni a telefonból és ezáltal a Rendőrség azonnal betudta azonosítani a jármű tulajdonosát, majd elindítani a nyomozati eljárást.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel