„Megtettük mit megkívánt a haza” (+ fotók)

Mától Dunakeszi Polgárőr Egyesületnek hívják őket, akik eddig sem tétlenkedtek. Derült ki a szervezet taggyűlésén, amit a babonáktól sem félve január 13-án pénteken tartottak meg. Spoiler: fekete macska nem volt.

Taggyűlést tartottak január 13-án a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesületnél. Az értekezleten résztvevők először egyperces néma főhajtással tisztelegtek az előző este szolgálat közben hősi halált halt posztumusz rendőr főhadnagy emlékére, majd dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elismerő okleveleket adott át. A kiemelkedő szolgálat ellátásért elismerő oklevelet kapott Király-Pártos Ágnes Orsolya, Tóth Norbert Attila, Lengyel Péter, Vörös József, Szabó Kristóf és Gyárfás Tamás. Kiemelkedő munkájáért arany fokozatú elismerést kapott Király-Pártos János a polgárőr egyesület elnöke, a polgárőrök kiemelkedő támogatásáért arany fokozatú elismerő oklevelet pedig Dióssi Csaba, Dunakeszi Város polgármestere illetve Farkas Imre rendőr ezredes, Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője.


Dióssi Csaba megköszönte az elismerő oklevelet és köszönetet mondott a polgárőröknek a városért tett áldozatkész munkájukért. Mint mondta, a városban jó a közbiztonság és ez a polgárőröknek is köszönhető. Beszédéből kiderült, hogy az elmúlt évszázad végén még ő is aktív polgárőr volt és bizony sok órát töltött éjszakai járőrszolgálatban.  
Farkas Imre rendőr ezredes is köszönetet mondott a polgárőröknek és kérte őket, hogy továbbra is működjön a rendőr-polgárőr közös járőrszolgálat.


Ezt követően a taggyűlés megválasztotta az elnök, alelnök illetve a titkár személyét, majd hatályos jogszabályoknak megfelelően egységes szerkezetbe foglalták az alapszabályt és a szervezet új nevéről is döntött. Így mától Dunakeszi Polgárőr Egyesületnek hívják őket.
Ezután Király-Pártos János vette át a szót, aki értékelte az elmúlt év eredményeit, ismertette a gazdálkodást, a szolgálati órák számát, majd beszélt a fontosabb történésekről. Sok időt töltöttek a déli-határnál, térdig jártak a sárban, fogtak embercsempészt. Az elnök a történteket úgy összegezte: Megcselekedtük, mit megkövetelt a haza.

(Fotók: Ignéczi István)


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel