Miért fontos a gépjárműadó időben történő befizetése és elszámolása

Mint ismeretes a Kormány az extraprofit adóról szóló 197/2022. (VI.4.) Korm. rendeletében 2022. július elsejétől megemelte a cégautóadót. Az emelés átlagosan 86 százalékos, mely érinti valamennyi személygépjárművel rendelkező egyesületünket és a területi szövetséget is. A többlet terhet póttámogatások megszerzésével és költségvetési átcsoportosítással tudja biztosítani az Országos Polgárőr Szövetség vezetése, melynek érdekében dr. Túrós András megkezdte a tárgyalásokat.

Az első emelt összegű cégautóadó bevallást és befizetést, tekintettel a negyedéves kötelezettségre, 2022. október 20-ig kell teljesíteni. Bízunk benne, hogy addigra megoldódik a többlet adó finanszírozásának kérdése.

Dr. Szigeti László az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese körlevélben hívja fel a figyelmet arra, hogy a II. félévi támogatás átutalásának feltétele a cégautóadó 1. félévi határidőben történő befizetése és elszámolása, melyet dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke ezúton tesz közzé.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel