Minden napra jut valami

Előző hírünkben arról írtunk, hogy a tápiószőlősi polgárőrök a helyi ismertségüket felhasználva miként segítették a hatóságok munkáját. Úgy látszik nekik nincs pihenés, hisz megint izgalmat hozott a szolgálat.

Február 8-án délután a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület tagjai éppen a szokásos járőrüket végezték, amikor a távolban nagy kiterjedésű füstre lettek figyelmesek. Azonnal a helyszínre siettek, ahol láthatták, hogy 2-3 hektáron ég a nádas.  A 112 segélyhívón segítséget kértek majd EDR rádión felvették a kapcsolatot a Katasztrófavédelem Műveletirányítási Központjával.  A nádas mellett maradva segítettek a kiérkező tűzoltóknak a helyszínre jutni, mivel az egy nehezen megközelíthető területen volt.

Másnap, február 9-én délután megint tűzesethez vonultak a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület Gerje Járási Mentőcsoport tagjai, ugyanis a faluban kigyulladt egy családi ház. A helyszínre sietve segítséget kértek a 112 központi segélyhívón majd EDR rádión felvették a kapcsolatot a Katasztrófavédelemmel. Egy szabadnapos tűzoltóval együtt gyorsan kizárták a közműveket majd tájékoztatták a tűz terjedelméről és a káresemény addigi részleteiről a Műveletirányítási Központot.

A tűzoltók kiérkezéséig a helyszínen maradva segítettek a forgalomirányításban. A lánglovagok a tüzet rövid időn belül felszámolták.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

baleset biztosítás Budakeszi Budaörs Ceglédbercel elfogás elismerés Halásztelek határvédelem idős jutalom kibervédelem képzés köszönet közgyűlés lovas oktatás Piliscsaba pályázat Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás újlengyel