Minden napra jut valami

Előző hírünkben arról írtunk, hogy a tápiószőlősi polgárőrök a helyi ismertségüket felhasználva miként segítették a hatóságok munkáját. Úgy látszik nekik nincs pihenés, hisz megint izgalmat hozott a szolgálat.

Február 8-án délután a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület tagjai éppen a szokásos járőrüket végezték, amikor a távolban nagy kiterjedésű füstre lettek figyelmesek. Azonnal a helyszínre siettek, ahol láthatták, hogy 2-3 hektáron ég a nádas.  A 112 segélyhívón segítséget kértek majd EDR rádión felvették a kapcsolatot a Katasztrófavédelem Műveletirányítási Központjával.  A nádas mellett maradva segítettek a kiérkező tűzoltóknak a helyszínre jutni, mivel az egy nehezen megközelíthető területen volt.

Másnap, február 9-én délután megint tűzesethez vonultak a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület Gerje Járási Mentőcsoport tagjai, ugyanis a faluban kigyulladt egy családi ház. A helyszínre sietve segítséget kértek a 112 központi segélyhívón majd EDR rádión felvették a kapcsolatot a Katasztrófavédelemmel. Egy szabadnapos tűzoltóval együtt gyorsan kizárták a közműveket majd tájékoztatták a tűz terjedelméről és a káresemény addigi részleteiről a Műveletirányítási Központot.

A tűzoltók kiérkezéséig a helyszínen maradva segítettek a forgalomirányításban. A lánglovagok a tüzet rövid időn belül felszámolták.


baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Ceglédbercel elfogás elismerés Halásztelek idős jutalom képzés környezetvédelem közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás újlengyel