Mit keres egy teve az úton?

Valószínűleg ezt kérdezhették maguktól azok az autósok, akik szeptember 24-én kora délután Nagykáta közelében mentek a 31-es úton és egyszer csak megláttak az úttesten egy tevét legelni.

Az esetről azonnal értesítették a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség 24 órás Szakmai Ügyeletét, bár hozzájuk először olyan hír érkezett, hogy a teve a 405-ös úton van. Az ügyelet felvette a kapcsolatot az újlengyeli lovas polgárőrökkel hisz, ha menteni kell az állatot, akkor nekik van hozzá megfelelő szállítóeszközük, az etetéshez szénájuk, a biztonságos őrzéshez karámjuk stb. Később kiderült a pontos helyszín nem a 405-ös, hanem a 31-es úton van, sőt a teve gazdája is előkerült, aki az állattól nem messze levő tanyán tartózkodott.

A lovas polgárőröknek így nem kellett beavatkozniuk, de bebizonyosodott, hogy a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség értesítési lánca jól működik.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel