Mit keres egy teve az úton?

Valószínűleg ezt kérdezhették maguktól azok az autósok, akik szeptember 24-én kora délután Nagykáta közelében mentek a 31-es úton és egyszer csak megláttak az úttesten egy tevét legelni.

Az esetről azonnal értesítették a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség 24 órás Szakmai Ügyeletét, bár hozzájuk először olyan hír érkezett, hogy a teve a 405-ös úton van. Az ügyelet felvette a kapcsolatot az újlengyeli lovas polgárőrökkel hisz, ha menteni kell az állatot, akkor nekik van hozzá megfelelő szállítóeszközük, az etetéshez szénájuk, a biztonságos őrzéshez karámjuk stb. Később kiderült a pontos helyszín nem a 405-ös, hanem a 31-es úton van, sőt a teve gazdája is előkerült, aki az állattól nem messze levő tanyán tartózkodott.

A lovas polgárőröknek így nem kellett beavatkozniuk, de bebizonyosodott, hogy a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség értesítési lánca jól működik.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel