Monoron egy építőanyag-kereskedésnél keletkezett a tűz, a város külterületén

Bejelentés érkezett a Pest Megyei Polgárőr Szövetség 24 órás szakmai ügyeletére ezt követően monori, tápiószőlősi és ceglédberceli ügyeletben lévő polgárőrök kerültek riasztásra, mivel az információ szerint teljes terjedelmében égett egy kétszázötven négyzetméteres épület Monor, Vasad II. külterületen egy építőanyag-kereskedésnél.

A felderítés során mivel nem volt egyértelmű hol van a tűz a Vasadon lévő tüzépre is kiment egy gépkocsizó polgárőregység. Monor városhoz tartozó II. külterületen a 4-es főút 32 km-nél a kertészetnél az érintett ingatlanban több targonca és építőipari alapanyagok is lángoltak. A tűzhöz riasztott monori, dabasi és fővárosi hivatásos, valamint üllői önkéntes tűzoltók végezték az oltást. A tűz a telepen több épületet, valamint egy benzinkutat is veszélyeztetett, amit az egységek fokozott figyelemmel óvtak. A helyszínen volt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Rövid időn belül körbehatárolták, lefeketítették és eloltották a tüzet.

Dr. Bilisics Péter, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke ezúton is felhívja a figyelmet az események pontos bejelentésének a fontosságára, mert ezzel jelentős időt tudnak megspórolni illetve az emberi, technikai erő sem aprózódik fel. Ezért kéri, hogy a bejelentéskor mindig pontosan adjuk meg:
    –    A tűzeset, káreset pontos helyét,
    –    Mi ég és mekkora a tűz terjedelme,
    –    A tűz mit veszélyeztet, milyen jellegű a káreset,
    –    A tűz emberéletet veszélyeztet-e,
    –    Robbanásveszély van-e.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel