Működött a biztonsági kamerarendszer

Bár nem történt jogellenes cselekedet, de ha szükséges, később akár bizonyító erejű is lehet az a videófelvétel, amit egy tanyán készített nemrég annak biztonsági kamerarendszere az oda rossz szándékkal érkező, valószínűleg terepszemlét végző személyekről és mozgásukról.      

Pest vármegye egyik elhagyatottnak tűnő, hófödte birtokánál minap egy sötét színű személygépkocsi állt meg, majd abból három, gyanús férfi alakját vette fel a rejtett kamera amint kiszálltak, majd körbeszemlélték a területet. Ugyanígy jártak el a tanya másik bejáratánál is.

A birtok tulajdonosa, aki aggódva nézte vissza a felvételeket, azonnal továbbította azokat egy ifjú, digitális világban otthonosan mozgó fiatal polgárőrnek, aki speciális szoftverek segítségével sikerült azonosítania először a gépjárművet, majd annak tulajdonosát is. Ugyanis az ifjú polgárőr már jól tudja, minél aktívabbak vagyunk a különböző internetes oldalakon, annál több digitális nyomot hagyunk magunk után. A technológia a legjobb nyomozópartner – mondta a polgárőr, miközben a bizonyítékokat a hatóságoknak átadták.

Ez az eset jó példaként mutatta be, hogyan fonódik össze a hagyományos bűnmegelőzés a digitális világ új lehetőségeivel.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel