Muraközi ló: Hagyomány és innováció a Pest vármegyei polgárőri szolgálatban

Magyarország büszkesége a muraközi ló, nem csak történelmi örökségünk része, hanem napjainkban is fontos szerepet tölt be.

A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség és a Muraközi Ló Tenyésztéséért Egyesület közötti együttműködés révén ezek a nemes állatok 2024-től közösségi szolgálatába is lépnek. A muraközi ló különleges tulajdonságai – köztük a kitűnő terhelhetőség, a kiegyensúlyozott temperamentum és a rendkívüli állóképesség – ideálissá teszik őket a polgárőri tevékenységekhez. Legyen szó természetvédelmi területek őrzéséről, nagy rendezvények biztosításáról, vagy csak a helyi közösségekkel való kapcsolattartásról, a muraközik mindig megbízható társak. Ez a partnerség nem csupán a biztonság növelését szolgálja, hanem hozzájárul a muraközi lófajta megőrzéséhez és népszerűsítéséhez is.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel