Nyilvánossággal a szakmaiasságért (+ fotó, videó)

Harmadik fordulójához érkezett a Pest Megyei Polgárőr Szövetség továbbképzési roadshowja, amely ezúttal november 26-án Újlengyelben került megrendezésre.

A Dabasi és Szigetszentmiklósi Rendőr-kapitányságok illetékességi területén lévő egyesületek vezetői, járási koordinátorok részére tartandó előadás-sorozat újabb részét, mely keretében a közlekedés és a közbiztonságot érintő oktatások, tájékoztatók hangzanak el az alábbiak szerint, különös tekintettel a KTI/Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. szerepvállalására.

A rendezvényt Petrányi Tamás polgármester nyitotta meg, majd dr. Tóth Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség igazgatási alelnöke mellett dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Arany Fokozatú Elismerést adott át Petrányi Tamásnak, Oskó Tamásnak illetve Vér Imrének.

Ezután dr. Bilisics Péter a képzés online közvetítésével párhuzamosan a megjelentek előtt beszélt a Pest Megyei Polgárőr Szövetség szervezeti felépítéséről, feladatiról, filozófiájáról, működéséről, a kommunikáció/információ-áramlás fontosságáról, a szolgálat ellátásának tapasztalatairól, a környezettudatosság napi szintű fontosságáról.

Beszélt a köz- és közlekedésbiztonságról, az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenységről és ennek kapcsán a rendőri karjelzésekről. Kitért még a lovaskocsival, kordéval, lóháton, kerékpárral való közlekedésről a közutakon, elemezte a kerékpársáv problémakörérét, majd kitért a közlekedési balesetek megelőzése indított  #tégedishazavárnak civil kezdeményezésről.

Taglalta a polgárőrök bel- és külterületi bűnmegelőzési szolgálatát, majd ismertette a Pest Megyei Polgárőr Szövetség képzési rendszerét, illetve az Országos Polgárőr Szövetség E-learning oktatását, az EDR rádió működését és a rádióforgalmazás rendjét. Végezetül ismertette a polgárőrök kommunikációját segítő “Zello” ingyenes mobiltelefonos applikációt.

A fórumon dr. Tóth Gábor is szót kért, aki üdvözölte a kezdeményezést, majd beszélt a Polgárőrség múltjáról, a bűneseti statisztikákról, a háborús infláció okozta gazdasági nehézségekről és a fiatalítás fontosságáról is. Kiemelte, hogy a Polgárőrség a mai világban már elengedhetetlen, megkerülhetetlen lett, valamint felhívta a figyelmet az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett Polgárőrök tizenkét pontjára.

A prezentációkat követően munkaebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult a Pest Megyei Polgárőr Szövetség oktatási roadshowja. A következő állomás december 2-án Bagon lesz megtartva.

(Fotó: Sebestyén Jenő, videóközvetítés: Momo Pixel)

A képzés teljes terjedelmében visszanézhető.
(Videó: Momopixels)


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel