Nyilvánossággal a szakmaiasságért (+ fotó, videó)

Harmadik fordulójához érkezett a Pest Megyei Polgárőr Szövetség továbbképzési roadshowja, amely ezúttal november 26-án Újlengyelben került megrendezésre.

A Dabasi és Szigetszentmiklósi Rendőr-kapitányságok illetékességi területén lévő egyesületek vezetői, járási koordinátorok részére tartandó előadás-sorozat újabb részét, mely keretében a közlekedés és a közbiztonságot érintő oktatások, tájékoztatók hangzanak el az alábbiak szerint, különös tekintettel a KTI/Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. szerepvállalására.

A rendezvényt Petrányi Tamás polgármester nyitotta meg, majd dr. Tóth Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség igazgatási alelnöke mellett dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Arany Fokozatú Elismerést adott át Petrányi Tamásnak, Oskó Tamásnak illetve Vér Imrének.

Ezután dr. Bilisics Péter a képzés online közvetítésével párhuzamosan a megjelentek előtt beszélt a Pest Megyei Polgárőr Szövetség szervezeti felépítéséről, feladatiról, filozófiájáról, működéséről, a kommunikáció/információ-áramlás fontosságáról, a szolgálat ellátásának tapasztalatairól, a környezettudatosság napi szintű fontosságáról.

Beszélt a köz- és közlekedésbiztonságról, az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenységről és ennek kapcsán a rendőri karjelzésekről. Kitért még a lovaskocsival, kordéval, lóháton, kerékpárral való közlekedésről a közutakon, elemezte a kerékpársáv problémakörérét, majd kitért a közlekedési balesetek megelőzése indított  #tégedishazavárnak civil kezdeményezésről.

Taglalta a polgárőrök bel- és külterületi bűnmegelőzési szolgálatát, majd ismertette a Pest Megyei Polgárőr Szövetség képzési rendszerét, illetve az Országos Polgárőr Szövetség E-learning oktatását, az EDR rádió működését és a rádióforgalmazás rendjét. Végezetül ismertette a polgárőrök kommunikációját segítő “Zello” ingyenes mobiltelefonos applikációt.

A fórumon dr. Tóth Gábor is szót kért, aki üdvözölte a kezdeményezést, majd beszélt a Polgárőrség múltjáról, a bűneseti statisztikákról, a háborús infláció okozta gazdasági nehézségekről és a fiatalítás fontosságáról is. Kiemelte, hogy a Polgárőrség a mai világban már elengedhetetlen, megkerülhetetlen lett, valamint felhívta a figyelmet az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett Polgárőrök tizenkét pontjára.

A prezentációkat követően munkaebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult a Pest Megyei Polgárőr Szövetség oktatási roadshowja. A következő állomás december 2-án Bagon lesz megtartva.

(Fotó: Sebestyén Jenő, videóközvetítés: Momo Pixel)

A képzés teljes terjedelmében visszanézhető.
(Videó: Momopixels)


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel