OPSZ elismerést kapott 6 Pest vármegyei polgárőr

Dicsérettel és jutalommal ismerte el december 20-án az OPSZ elnöke az idei évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó dunántúli polgárőrök munkáját. Köztük hat Pest vármegyeiét is.

Negyvenkilenc, közöttük hat Pest vármegyei polgárőr kiemelkedő teljesítményét köszönte meg a Balatonföldváron megtartott ünnepségen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.  A polgárőröket a vármegyei elnökök javaslata alapján választották ki. Dr. Bilisics Péter javaslatára Pest vármegyéből:

  • Fehérné Bajnóczi Zsuzsanna a Zsámboki Polgárőr Egyesület alelnöke
  • Páli Mátyás a Kiskunlacházi Polgárőr Egyesület alelnöke
  • Juhász Pálné az Abony Városi Polgárőrség elnöke
  • Fehér László a Nyársapát Vigyázunk Rátok Polgárőr Egyesület elnöke
  • Vetor György a Nagykátai Polgárőrség elnöke és
  • Arnold István György a Liget Polgárőr Egyesület tagja kapott elismerést és jutalmat az OPSZ elnökétől.

 Poór Gyula a Somogy Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, mint házigazda a köszöntőbeszédében kiemelte: A polgárőrök idén is részt vettek az idős emberek segítésében, de ott voltak a déli határon, valamint a településeken és a kiemelt turisztikai helyszíneken megtartott rendezvények biztosításánál is, miközben nap, mint nap vigyáztak a közbiztonságra a lakóhelyükön.

Dr. Túrós András a beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország kormánya megbecsüli a Polgárőrséget és valóban stratégai partnernek tekinti, de erre rászolgált a Polgárőrség. „A Polgárőrség sikereit rendkívül nehéz nyomon követni, ugyanakkor két olyan objektív mérőszáma van a rendészeti szerveknek, de magának a polgárőrségnek is, amely arra enged következtetni, hogy nem csak a rendőrség, hanem a szövetségünk is sikeresen működik. Az egyik a közbiztonság stabilitása, amelyet olyan nehéz külső körülmények ellenére is, mint a szomszédunkban zajló háború, vagy a déli határunkon tapasztalható migrációs nyomás, fent tudunk tartani. Magyarország egy oázis a térségben és a világ 18. legbiztonságosabb állama.”

(Fotók: opsz.hu)


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel