Perceken belül a helyszínen voltak a polgárőrök

Személyvonat ütközött egy trágyát szállító nyerges teherautóval október 14-én a Pest megyei Iklad és Domony közötti összekötő úton. A tömeges balesetre a Pest megyei polgárőrök is kiemelten reagáltak.

Riasztást kapott a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség Katasztrófavédelmi alelnöke október 14-én reggel, hogy Ikladon súlyos közlekedési baleset történt. Azonnal intézkedett, hogy a helyszínre Nagytarcsáról, Vácszentlászlóról, Bagról, Aszódról, Domonyból, Tápiószőlősről, Cegléd-Bedéről, Galmácsáról szükség szerint segítség induljon.

Mint kiderült, az Iklad és Domony közötti összekötő úton trágyát szállító teherautó az egyik jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróban összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

A balesethez a rendőrök, katasztrófavédők mentők, vasúti szakemberek mellett nyolc település majd’ harminc polgárőre sietett, hogy segítse az élet- és kármentést.   

A helyszínre a mentőszolgálat nyolc földi egységet és egy mentőhelikoptert is riasztott. A balesetben a teherautó 41 éves sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát összesen 24 sérültet a mentők kórházba vittek, illetve a helyszínen elláttak.

Dr. Bilisics Péter minden bejelentkező polgárőrnek és egyesületnek köszöni, hogy a „Polgárőr Segítséget Kér” hívószóra önzetlenül, mindenkor segíteni próbálnak.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel