Pest megyei elnök Heves megyében

A Heves megyei Sirok művelődési házában tartották meg a környéken működő polgárőr egyesületek vezetőinek a Közlekedéstudományi Intézet által támogatott oktatást.

A megjelent polgárőröket Sirok alpolgármestere Gál Zoltán köszöntötte, aki megköszönte a déli határon végzett határvédelmi szolgálatokat, rávilágított az illegális migráció veszélyére, illetve a menekültek támogatásának fontosságára.
Ezután Erdélyi Róbert rendőr ezredes a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság képviseletében beszélt a balesetek összetételéről, számáról, majd ismertette a közlekedők téli átállásának fontosságát.
Ezt követően dr. Bilisics Péter az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke vette át a szót, aki először átadta dr. Túrós Andrásnak az OPSZ elnökének üdvözletét, majd beszélt a szolgálatadások szabályairól, a Polgárőrség alap- és kiegészítő feladatairól, a rendőri karjelzésekről. Lejátszott egy videoklippet, mely a fiatalok szemszögéből mutatta be, mit tehetünk saját magunk is a közlekedésbiztonságért, végül idézte dr. Túrós András gondolatait, miszerint a polgárőrök akkor is szeretik hazájukat és településüket, amikor jól mennek a dolgok és akkor is, ha esetleg nehézségek vannak. A közbiztonság védelmével kapcsolatban is ugyanez a helyzet, de most a nehézségek áthidalására kell a hit és a szív és az akarat is. Csak az összefogás segíthet túlélni azt, ami előttünk áll!
Völgyi Ferenc a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke az OPSZ elnöke által nemrégiben meghirdetett 12 pont fontosságáról beszélt, majd interaktív fórummal zárult a továbbképzés.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel