Pest megyei polgárőrök az abonyi Mancs táborban

Július 18-22 között rendezték meg Abonyban a Mancs tábort, ahol az ott táborozó gyerekek legnagyobb örömére a Pest Megyei Polgárőr Szövetség kutyás polgárőrei is tartottak bemutatót.

Amikor Király Borbála, Csóka Ari és Kapás-Szabados Erika abonyi pedagógusok megálmodták és elkezdték szervezni a tábort, nem gondolták, hogy ekkora sikere lesz. Rövid időn belül összejött a harminc fős létszám, nekik a tanárnők igyekeztek változatos, érdekes és szórakoztató programokat összeállítani.

– Amellett, hogy jól érezzék magukat a gyerekek, természetesen célunk volt az is, hogy megismerkedjenek a felelős kutyatartás szabályaival, hogy megtanulják, mi a teendő, ha kutyatámadással, kóbor kutyákkal találkoznak – meséli Király Borbála

Az öt nap alatt a gyerekek láthattak különböző kutyabemutatót, megismerkedhettek a kisállatok szőrének ápolásával, lehetett fésülgetni, copfozni, csattozni, gumizni a kutyusok szőrét. Volt olyan nap, amikor a Husky kutyák szokásairól, jelleméről, eredetéről tanulhattak, természetesen egy Husky társaságában. – Szerettük volna azt is, hogy lássák a gyerekek, milyen az élet egy kutyamenhelyen, ezért meglátogattuk a ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány kedves lakóit – folytatja Borbála, aki elmondta azt is, hogy a hét folyamán találkoztak és sokat játszottak a gyerekek egy terápiás négylábúval, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keresőkutyáival.

– Hálásak vagyunk a Pest Megyei Polgárőr Szövetségnek is, hogy a hőség ellenére elfogadták meghívásukat és megnézhettük Szabó Balázs vezetésével az izgalmas bemutatójukat.

A táborban természetesen nem csak az ember legjobb barátjával találkoztak a gyermekek, nem maradtak el a kézműves-, a társas-, a Kahoot- és a vizes játékok illetve filmek nézése sem.

A szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a tábort, hisz David R. Hawkins is megmondta:

„Egy kutya tíz évvel meghosszabbíthatja az életünket. A szeretet, a gyengédség, a törődés és a baráti kapcsolat, amit egy kutya jelent, mérsékli a stressz negatív hatásait.”

 • Köszönet az angyaloktól
  Egy köszönőlevél érkezett minap a Pest Megyei Polgárőr Szövetséghez, melyet örömmel osztunk meg másokkal is.
 • Túraversennyel emlékezünk a lovas postásokra
  A Pest Megyei Polgárőr Szövetség támogatásával idén is megrendezésre kerül Újlengyelen a Postalovas 100 túralovagló verseny, mely – immár hagyományosan – a magyar lovas postásoknak állít emléket.
 • Újabb közúti baleset a veszélyes útszakaszon
  Szeptember 19-én délután érkezett egy ceglédberceli lakóstól a bejelentés a helyi polgárőrséghez, hogy a 4-es számú főút 63-as km szelvényében közlekedési baleset történt.
 • Elismerték a váci járási koordinátor munkáját
  Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság épületében tartották meg szeptember 17-én a Járási Polgárőr Koordinátorok III. Fórumát, ahol az Országos Polgárőr Szövetség vezetése tájékoztatta a koordinátorokat az aktuális feladatokról.
 • Kóborló ló kóborolt
  Egy gazdájától elszökött és az autók mellett a közúton kóborló ló okozott kisebb galibát ma reggel Cegléd mellett, a 4-es főúton.

adomány baleset Beregdéda biztosítás Budapest Budaörs Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltévedt embercsempészet erdőtűz erőszak fórum Gyömrő Halásztelek határvédelem jutalom karitatív katasztrófavédelem keresés kitüntetés kommunikáció köszönet közgyűlés migráció mikulás Piliscsaba Pilisvörösvár pályázat tanács tolvaj Tápiószőlős tél tűz Tűzeset tűzoltás tűzvédelem Vihar Vác vírus életmentés újlengyel