Pest vármegyei polgárőrök is részt vállaltak a mözsi kisgyerek felkutatásában

Ahogy arról már az országos médiumok is hírt adtak, március 27-én a Tolna-mözsi otthonából eltűnt egy 6 éves kisgyermek. A fiú az emberekkel nem igazán kommunikál, visszahúzódó természetű. A hírre dr. Bilisics Péter, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke felvette a kapcsolatot Széles Jánossal, a Tolna Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökével, hogy felajánlja segítségét.

 Vetésforgóban szerveztük meg a felkutatást – mondja dr. Bilisics Péter. – Elsődlegesen a hely- és emberismeretre alapoztunk, ezért a hatóságok mellett először csak a környék polgárőrei vettek részt. Később már több százan, köztük a Rendőrség, a Polgárőrség, különböző kutató-mentők és civilek is vállvetve vettek részt a keresésben. A hatéves fiú nagy örömünkre szerencsésen előkerült. A körülményekhez képest jól van, de megfigyelésre azonnal kórházba vitték. A kutatóegységek valószínűleg többször is elhaladtak a gyerek mellett, aki szándékosan bújhatott el. Egyes feltételezések szerint az autizmussal élő kisfiú a váratlan viharos időtől ijedt meg. Köszönöm Sörös Zsolt sárkányrepülő, Horváth Gábor légi felderítő, Szabó Balázs kutyás nyomkövető és Oskó Tamás lovas koordinátor azonnali rendelkezésre állását, Kovács Gábor és Bánfi Róbert drónkezelők emberségét, valamint külön köszönet Széles Jánosnak a Tolna Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének és Poór Gyulának a Somogy Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének a nyitott és a produktív partnerségért.

(Fotó: Blikk)


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel