Pest vármegyei polgárőrök segítették a tűzoltást

Tápiószőlősi és Cegléd-bedei polgárőrök is hatékonyan segítették a hivatásos tűzoltók munkáját a Cegléd határában február 6-án felcsapó tűz eloltásához.

Február 6-án késő délután érkezett lakossági bejelentés a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület 24 órás készenléti ügyeletére, miszerint Cegléd határában, a 311-es számú főút közelében egy tanya tetőszerkezete ég. Igaz a terület nem tartozik az egyesület illetőségi területéhez, de a készenlétvezető haladéktalanul tárcsázta a ceglédi hivatásos tűzoltó parancsnokságot, ahol érdeklődött tudnak e a káreseményről. Mint kiderült, a Tűzoltóság addig nem tudott a tűzesetről, így a helyszínt érintő adategyeztetést követően a ceglédi hivatásos tűzoltók 3 egységgel mentek a káresemény felszámolására.
A készenlétvezető ezt követően a területileg illetékes Cegléd Bede Polgárőr Egyesület káreseményhez közel lakó tagját kérte fel, hogy menjen a helyszínre és tájékozódjon a körülményekről.


Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem egy ház teteje, hanem mögötte kb. 1000 m2-es területen nádas illetve avar égett, melyet a tűzoltók rövid időn belül körülhatároltak, meggátolták annak a tovább terjedését, majd eloltották azt  – közölte Halupka István, a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület elnöke.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel