Pest vármegyét is érintette a Tour de Hongrie

2023-ban immár 44. alkalommal május 10 és 14 között bonyolították le a Tour de Hongrie országúti kerékpárversenyt, amelynek 879 kilométeres útvonalán polgárőrök százai láttak el különböző feladatokat.  

A polgárőrök a Rendőrség kérésére vettek részt a feladatellátásban, amikor forgalmat irányítottak, útszakaszt biztosítottak. A futam Pest vármegyei szakaszára feladatellátásra 171 polgárőr jelentkezett be a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség 24 órás szakmai ügyeletére, és ebből 48 csak a pilisvörösvári szakaszon adott szolgálatot.

A feladatellátás során felmerült költségekhez, kiadásokhoz a szervezők anyagi forrást sajnálatos módon nem biztosítottak.

Mint ismeretes, az országúti kerékpározás a 19. század végén alakult, mely főleg Európát hódította meg. A legjelentősebb versenyek mind a mai napig elsősorban Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, a Benelux államokban és Németországban zajlanak, de Magyarországon is egyre népszerűbb és nyer teret. Földrajzi adottságunknál fogva a hazai szakaszok többsége sík, ami a elsősorban sprintereknek kedvez, de minden évben van egy-egy hegyi szakasz is, ami a szurkolók körében is rendkívül népszerű. A pilisi szakasz is ilyen volt.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel