Polgárőr alapismereti oktatás és vizsga (frissítés!)

Időpont: 2024. február 11-én 8 órától

Helyszín: Gödöllői Rendőrkapitányság (Gödöllő, Petőfi S. u. 6-10.)

A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség az előző évek hagyományait követve idén is megtartja a személyes jelenlétet igénylő polgárőr oktatási roadshow-ját, benne az alapismereti vizsgát.

Időpont: február 11. 8 óra

Helyszín: Gödöllői Rendőrkapitányság Tanácsterem (2100 Gödöllő, Petőfi Sándor utca 6-10.)

Tervezett témák:

 • A Polgárőr Szövetség szervezeti felépítése, feladatai, filozófiája, működése, a kommunikáció/információ-áramlás fontossága
 • A szolgálatellátás tapasztalatai, a köz- és közlekedésbiztonság, az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenység, rendőri karjelzések. Lovaskocsival, kordéval, lóháton, kerékpárral való közlekedés a közutakon
 • Ismertető a közlekedési balesetek megelőzése indított  #tégedishazavárnak civil kezdeményezésről
  A polgárőrök bel- és külterületi bűnmegelőzési szolgálat alapjai, feladatai
 • A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség, illetve az Országos Polgárőr Szövetség képzési rendszere és E-learning oktatása
 • Környezetvédelem és környezettudatosság
 • Az EDR rádió működése és a rádióforgalmazás rendje
 • Az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett Polgárőrök Tizenkét Pontja.

A rendezvényen csak a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség polgárőrei vehetnek részt. A részvételhez regisztráció szükséges.

Frissítés (2024. január 22. 10:00)!

A képzésre az összes hely megtelt! Köszönjük a jelentkezéseket! A következő helyszínnel és időponttal hamarosan jelentkezünk.


 • Nagybörzsönyi Piknik
  A gyermekeket és a pedagógusokat köszöntik június 2-án Nagybörzsönyön, a Nagybörzsönyi Pikniken, melyre mindenkit szeretettel meghívunk.  
 • Kötetlen lakossági fórum a közbiztonság jegyében
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke dr. Bilisics Péter nyílt, interaktív, közbiztonsági fórumot tart Pomázon.
 • Ürömi Drogprevenciós Est
  A Tiszta Formák Alapítvány jóvoltából, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség támogatásával 2024. június 4-én 19:00 órai kezdettel megrendezésre kerül az I. Ürömi Drogprevenciós Est.
 • Sebestyén Jenő búcsúztatása
  Ezúton tájékoztatjuk a részvétüket leróni szándékozókat, hogy Sebestyén Jenő barátunk, kreatív csapatunk munkatársa hamvasztás utáni búcsúztatója 2024. május 24-én 14 órakor lesz Budapesten, a Fiumei úti sírkert ravatalozójában.
 • Polgárőr nap Telkiben
  A Telki Polgárőrség idén ünnepli alapításának 25 éves évfordulóját. E szép, kerek évforduló alkalmából Polgárőr Napot szerveznek Telkiben, melyre ezúton meghívják a polgárőröket és szeretteiket egy közös ünneplésre.

Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel