Polgárőr elismerések a falunapon

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg Újlengyel legrangosabb kulturális rendezvényét, a Falunapot.

Június 24-én szombat délelőtt Pogácsás Tibor a választókerület országgyűlési képviselője, Petrányi Tamás Újlengyel polgármestere és dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke a színpadra lépve, rövid köszöntő után megnyitották a falunapot. Dr. Bilisics Péter az önkéntes, ingyenes, áldozatkész szolgálat ellátásáért Vozár Bencének az Újlengyeli Polgárőr Egyesület tagjának díszoklevelet adott át. Ezt követően Pogácsás Tibornak névre szóló, az Országos Polgárőr Szövetség megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség által terveztetett galvanizált, tömör fém, tűzzománc festéssel színezett, domború és homorú plasztikus elemekkel díszített egyedi kézzel vésett, perszonalizált fémjelvényt nyújtott át. Majd ez után Petrányi Tamás polgármesternek jelképesen egy elektronikus robogó kulcsát nyújtotta át. Elmondta, a jövőnk érdekében változtatnunk kell a gondolkodásmódunkon mára a mobilitásban is megállíthatatlan a zöld gondolkodásmód ezek szellemében tevékenykedik a lehetőségeik szerint a megyei polgárőr szövetség, hiszen évek óta sokadik alkalommal biztosítanak a közlekedésben részvevő egyesületeiknek elektromos meghajtású eszközöket.

A megnyitó előtt Mogyorósi József az egyesület szakmai tevékenységét végző tanácsadó és Oskó Tamás járási koordinátor részvételével az állat- és környezetvédelem területeken az illegális szemétlerakások, parlagfűirtás és a fa- valamint a terménylopások témakörökben az ország közepén regionálisan értekeztek, a kommunikáció fontosságát hangsúlyozva cseréltek gondolatokat.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel