Polgárőr elismerések a falunapon

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg Újlengyel legrangosabb kulturális rendezvényét, a Falunapot.

Június 24-én szombat délelőtt Pogácsás Tibor a választókerület országgyűlési képviselője, Petrányi Tamás Újlengyel polgármestere és dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke a színpadra lépve, rövid köszöntő után megnyitották a falunapot. Dr. Bilisics Péter az önkéntes, ingyenes, áldozatkész szolgálat ellátásáért Vozár Bencének az Újlengyeli Polgárőr Egyesület tagjának díszoklevelet adott át. Ezt követően Pogácsás Tibornak névre szóló, az Országos Polgárőr Szövetség megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség által terveztetett galvanizált, tömör fém, tűzzománc festéssel színezett, domború és homorú plasztikus elemekkel díszített egyedi kézzel vésett, perszonalizált fémjelvényt nyújtott át. Majd ez után Petrányi Tamás polgármesternek jelképesen egy elektronikus robogó kulcsát nyújtotta át. Elmondta, a jövőnk érdekében változtatnunk kell a gondolkodásmódunkon mára a mobilitásban is megállíthatatlan a zöld gondolkodásmód ezek szellemében tevékenykedik a lehetőségeik szerint a megyei polgárőr szövetség, hiszen évek óta sokadik alkalommal biztosítanak a közlekedésben részvevő egyesületeiknek elektromos meghajtású eszközöket.

A megnyitó előtt Mogyorósi József az egyesület szakmai tevékenységét végző tanácsadó és Oskó Tamás járási koordinátor részvételével az állat- és környezetvédelem területeken az illegális szemétlerakások, parlagfűirtás és a fa- valamint a terménylopások témakörökben az ország közepén regionálisan értekeztek, a kommunikáció fontosságát hangsúlyozva cseréltek gondolatokat.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel