Polgárőr kutyás bemutató a Ludovikán

Összrendészeti szolgálati kutyás évzáró foglalkozást szervezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti Kutyás Szakosztálya december 5-én Budapesten, az egyetem területén, melyen a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség kutyavezetője és érzékenyítő kiképzője is tartott egy polgárőr kutyás bemutatót.

Ahogy arról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a honlapján is beszámolt, Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy részvételével a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály – A Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány és a Magyar Rendészettudományi Társaság Hallgatói Tagozata szakmai támogatásával – összrendészeti ünnepi zárófoglalkozását szervezett a Rendészettudományi Karon oktatott „A szolgálati kutya alkalmazása” szabadon választható tantárgy év végi utolsó összevonásán.

Az évzáró foglalkozáson – immár többéves hagyományt követve – a kutyás oktatást támogató szervek szakterületi vezetői és képviselői részvételével – kutyás bemutatóval egybekötött – szakmai kerekasztal-beszélgetés keretében értékelték a kutyás évet a Frigyer László r. alezredes, tanársegéd, a Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály szakosztályvezetője és az OPSZ Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi tagozatának általános elnökhelyettese szervezésében.

A foglalkozás első felében a szakosztályvezető bemutatta a megjelent szakmai vezetőket, majd Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott tájékoztatást a hallgatóknak és a megjelent vezetőknek az állatvédelem aktualitásairól. Továbbá tolmácsolta Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, valamint Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektorának üdvözletét a megjelentek részére.

Ezt követően Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy – a szolgálati kutyás tevékenység kiteljesedésének nagy úttörője – osztotta meg gondolatait és tartott összefoglalót az év során történt kutyás események kapcsán, valamint beszélt az előttük álló kutyás év feladatairól.

A foglalkozás következő részében Frigyer László szakosztályvezető – a szakmai munkájának elismerése, valamint a szakosztály portfóliójának és szakmai tevékenységének növelése érdekében – felkérte Szabó Balázs kiképzőt, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség kutyás/állatvédelmi koordinátorát, hogy a szakosztály mesterkiképzőjeként vegyen részt a jövőbeni feladatok minőségi megvalósításában.

A folytatásban Szabó Balázs egyik kiváló tanítványa Vidrányi Dorottya, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség kutyavezetője és érzékenyítő kiképzője tartott nagy sikerű érzékenyítő polgárőr kutyás bemutatót.

A félév kötetlen kerekasztal-beszélgetéssel zárult, ahol a szakterületi vezetők a hallgatókkal és egymással osztották meg a legújabb tapasztalataikat. 

A zárófoglalkozásra az oktatás támogatásában részt vevő alábbi szervezetek kerültek meghívásra, amelyek magukban is kellő garanciát jelentenek az egyetemi kutyás oktatás minőségi megvalósításához, és akiknek a támogatását az alezredes a záróbeszédében külön-külön meg is köszönte: Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ, Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Oktatási és Innovációs Üzletág, Magyar Rendészettudományi Társaság Hallgatói Tagozat, ROKK Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály, Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, NAV Bevetési Igazgatósága Kutyakiképzési, Támogató és Fegyverzeti Főosztály Kutyakiképzési Osztály, Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága, Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály, FMRFK Bicskei Rendőrkapitányság, Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozat, Budapesti Polgárőr Szövetség, Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség, NKE Polgárőr Egyesület, A Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány, a Magyar Birtokvédelmi Szövetség, Purina Magyarország, Mantrailing Akadémia Alapítvány, Mancs a Kézben Egyesület.


(Forrás: nke.hu)


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel