Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)

A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.

Nagyon sokan, majd ezren voltak kíváncsiak szeptember 9-én Ürömön a Polgárőr Nap programjaira. Nagy sikert aratott a KRESZ suli, az óvodásoktól a kisiskolásokig nagyon sok gyerek tanult a személyzet segítségével alapvető közlekedési ismereteket. Az „interaktív kincskeresés” is rendkívül sikeres volt, összesen 240 játékot regisztráltak és ha még az ismétlődéseket is számoljuk akkor is legalább 150 egyedi játékost vélelmezhetünk. A játékot sikeresen teljesítők között emblémázott tornazsákokat, illetve egyéb felajánlásokból származó kis ajándékokat kaptak a gyerekek. Az arcfestés több mint 3 órán át tartott, folyamatos sorban állás sem rettentette el a látogatókat. Az ugrálóvárban folyamatosan 10-15 gyerek játszott, de Mikola Péter ének és Molnár Zoltán bűvész műsora is sikert aratott.

Igyekeztünk mindenféle rendvédelmi járműveket kiállítani – mondja Sajti Miklós, a Hegyvidék Polgárőr Egyesület elnöke. –  A KLSZ Pajzs Polgárőr Egyesület és a mi járőr autónk folyamatosan jelen volt, Pilisszentiván egy bevetési autóval érkezett, de volt motoros polgárőr is. Meglátogatta a rendezvényt többek között Kelemen Márta alpolgármester, aki kifejezte tetszését és biztosított róla, hogy amennyiben jövőre is meg tudjuk rendezni, úgy az Önkormányzat biztosítja a helyszínt.

A rendezvényt a 2022 Városi Civil Alap jóvoltából a Bethlen Gábor Alapítvány, illetve a Miniszterelnökség, valamint a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség is támogatta, a szemléletformáló programokat pedig a Gördögök SE biztosította.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel