Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)

A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.

Nagyon sokan, majd ezren voltak kíváncsiak szeptember 9-én Ürömön a Polgárőr Nap programjaira. Nagy sikert aratott a KRESZ suli, az óvodásoktól a kisiskolásokig nagyon sok gyerek tanult a személyzet segítségével alapvető közlekedési ismereteket. Az „interaktív kincskeresés” is rendkívül sikeres volt, összesen 240 játékot regisztráltak és ha még az ismétlődéseket is számoljuk akkor is legalább 150 egyedi játékost vélelmezhetünk. A játékot sikeresen teljesítők között emblémázott tornazsákokat, illetve egyéb felajánlásokból származó kis ajándékokat kaptak a gyerekek. Az arcfestés több mint 3 órán át tartott, folyamatos sorban állás sem rettentette el a látogatókat. Az ugrálóvárban folyamatosan 10-15 gyerek játszott, de Mikola Péter ének és Molnár Zoltán bűvész műsora is sikert aratott.

Igyekeztünk mindenféle rendvédelmi járműveket kiállítani – mondja Sajti Miklós, a Hegyvidék Polgárőr Egyesület elnöke. –  A KLSZ Pajzs Polgárőr Egyesület és a mi járőr autónk folyamatosan jelen volt, Pilisszentiván egy bevetési autóval érkezett, de volt motoros polgárőr is. Meglátogatta a rendezvényt többek között Kelemen Márta alpolgármester, aki kifejezte tetszését és biztosított róla, hogy amennyiben jövőre is meg tudjuk rendezni, úgy az Önkormányzat biztosítja a helyszínt.

A rendezvényt a 2022 Városi Civil Alap jóvoltából a Bethlen Gábor Alapítvány, illetve a Miniszterelnökség, valamint a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség is támogatta, a szemléletformáló programokat pedig a Gördögök SE biztosította.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel