Polgárőr továbbképzés Gödöllőn (+ fotók)

Újabb állomásához érkezett a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség képzési roadsowja, február 11-én vasárnap reggel a Gödöllői Rendőrkapitányság épületében tartottak egész napos oktatást.

Először Latorovszky Gábor rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a szép számmal megjelent polgárőröket, aki örömének adott hangot, hogy a képzésre ilyen nagy súlyt fektet a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség, és megköszönte a polgárőrök önkéntes munkáját. Kiemelte, hogy a polgárőröket a Rendőrség a meghosszabbított karjának tartja.

Dr. Sárközy Ferenc az Országos Polgárőr Szövetség belsőellenőre is köszöntötte a polgárőröket. Beszélt a képzésről, annak szabályozásáról, a szolgálatok elkezdése előtti bejelentkezések fontosságáról. Elismeréssel beszélt a Pest Vármegyei Szövetség oktatási módszeréről – amit követendőnek tart –, illetve annak honlapjáról.

Az előadásokat Király-Pártos János, a Pest Vérmegyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja kezdte meg, aki a polgárőrök alapismereti képzéséhez szükséges tematikát ismertette. Őt Árva Ferenc, rendőr törzszászlós, a Gödöllői Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka követte, aki részletesen ismertette a Polgárőr Törvény pontjait, a szolgálatellátás feltételeit és szabályait, illetve gyakorlati szituációk bemutatásával is segítette a polgárőrök szakszerű felkészülését.

Az előadások 8-tól 16 óráig tartottak és a végén 37 polgárőr tett alapismereti illetve ismeretfrissítő, szintfenntartó vizsgát.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel