Polgárőrök biztosították a futball mérkőzést

Évek óta jó a szakmai együttműködés a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága és a Pest Megyei Polgárőr Szövetség között, így nem meglepő, hogy Benkő Tamás az MLSZPMI igazgatója nemrégiben megkereste dr. Bilisics Pétert, hogy segítsen neki az augusztus 14-én Tápiószentmártonon megtartandó Pest Megyei Szuperkupa döntő biztonsági tervének elkészítésében, illetve a mérkőzés biztonságos lebonyolításában.

Már régóta beszéltünk egy futsal rendezvénysorozat biztosításához hasonló keretszerződés megkötéséről – mondja dr. Bilisics Péter. – Hosszú évek gyakorlati tapasztalataim alátámasztják ennek szükségességét. Véleményem szerint a mindenkori eseti felkérések során helyszínbejárás után egyedi biztonsági tervet kellene készíteni (2004. évi I tv. 70.& (1)), és ehhez sok pontos információra van szükség, hogy a feladatok meghatározhatóak legyenek, illetve, hogy a sportrendezvény mindenki számára biztonságosan megtartható legyen. Ezt a biztonsági tervet aztán a legapróbb részletekig ki kell dolgozni. Például  a dolgozói létszám név és feladatkör szerinti megadása, szgk. rendszámok megadása, csapatonként várható nézőszám, technikai vezetők neve, elérhetősége, szektor elhelyezés, független nézők száma, elhelyezése, kik mehetnek be a VIP-be, játékvezetők, ellenőrök, VIP, sajtó be/ki léptetéshez és a parkoláshoz a rendszámok; rendezvénynek otthont adó helyszín kapcsolattartója, elérhetősége leadott lista alapján, beléptetéshez (jogosultsági karszalaggal ellátott személyek; hangosítás, kommunikáció), mozgáskorlátozottak, mentők, rendőrök, katasztrófavédelem helye, stb. Sorolhatnám órákig. Fontos, hogy készüljön egy „checklista” szerű dokumentum, ami kiegészülne a rendezői névsorral, szükség esetén a kispadokon a cserejátékosokon kívül helyet foglaló személyek kiegészítésével, majd megfelelő tematikus képzést kapjon a biztosításban részvevők.

Az eseti biztosítási tervet Benkő Tamás elfogadta, így ez alapján végezték az Tápiószentmártonon a Szuperkupa döntőt, melyen 22 Pest megyei polgárőr vett részt.

A Gödöllő – Bugyi mérkőzés 5-1 arányú végeredménnyel és biztonságban ért véget.

 • Köszönet az angyaloktól
  Egy köszönőlevél érkezett minap a Pest Megyei Polgárőr Szövetséghez, melyet örömmel osztunk meg másokkal is.
 • Túraversennyel emlékezünk a lovas postásokra
  A Pest Megyei Polgárőr Szövetség támogatásával idén is megrendezésre kerül Újlengyelen a Postalovas 100 túralovagló verseny, mely – immár hagyományosan – a magyar lovas postásoknak állít emléket.
 • Újabb közúti baleset a veszélyes útszakaszon
  Szeptember 19-én délután érkezett egy ceglédberceli lakóstól a bejelentés a helyi polgárőrséghez, hogy a 4-es számú főút 63-as km szelvényében közlekedési baleset történt.
 • Elismerték a váci járási koordinátor munkáját
  Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság épületében tartották meg szeptember 17-én a Járási Polgárőr Koordinátorok III. Fórumát, ahol az Országos Polgárőr Szövetség vezetése tájékoztatta a koordinátorokat az aktuális feladatokról.
 • Kóborló ló kóborolt
  Egy gazdájától elszökött és az autók mellett a közúton kóborló ló okozott kisebb galibát ma reggel Cegléd mellett, a 4-es főúton.

adomány baleset Beregdéda biztosítás Budapest Budaörs Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltévedt embercsempészet erdőtűz erőszak fórum Gyömrő Halásztelek határvédelem jutalom karitatív katasztrófavédelem keresés kitüntetés kommunikáció köszönet közgyűlés migráció mikulás Piliscsaba Pilisvörösvár pályázat tanács tolvaj Tápiószőlős tél tűz Tűzeset tűzoltás tűzvédelem Vihar Vác vírus életmentés újlengyel