Polgárőrök fogták el a besurranót

Két polgárőr szervezet közös összefogásával sikerült tetten érniük azt a besurranó tolvajt, aki egy ideje már félelemben tartotta a Szigetszentmiklóson élőket.

Közös közterületi szolgálatot tartott március 29-én a szigetszentmiklósi és a szigethalomi polgárőrök. A fokozott szolgálatra az adott okot, hogy az ott lakók jelzése szerint többször láttak az egyik utcában egy férfit, aki bemászott több udvarra, onnan különböző értékeket tulajdonított el. A polgárőrök előre eltervezték merre fognak járőrözni és hol lesznek a megfigyelő pontok. Jó volt a megérzésük, hiszen éjfél után nem sokkal meglátták a férfit, amint éppen átmászott egy kerítésen az egyik udvarba.

Mikor rájött, hogy lebukott, azonnal menekülésre fogta az iramot. Kiugrott az utcára, majd futásnak eredt. Pechére pont a polgárőrök karjaiba szaladt. Felszólították az illetőt, hogy álljon meg és vegye le a fejéről a maszkot, ami eltakarta az arcát. A férfi, hogy kikerülje a polgárőröket be akart mászni egy másik udvarra, amit ők sikeresen megakadályoztak.

A rendőrök 5 percen belül a helyszínen voltak, akik a polgárőrök által visszatartott férfit előállították.

Az esethez kapcsolódó érdekesség, hogy a szigetszentmiklósi polgárőrök közt két nő is részt vett ebben az akcióban, ezzel is bizonyítva erősségüket és elhivatottságukat.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel