Polgárőrök is keményen dolgoztak, hogy Solymáron újra legyen ivóvíz

A solymári polgárőrök a helyi önkormányzattal, a Katasztrófavédelem és a Honvédség illetékeseivel együttműködve erejüket megfeszítve dolgoztak az ivóvíz-hiány okozta katasztrófahelyzet elhárításán.

A solymári polgárőrök már szerdán elkezdték a feladatokat amikor hangosbemondón keresztül tájékoztatták a lakosságot az I. fokú vízkorlátozás elrendeléséről és kérték, hogy az automata öntözőberendezéseket illetve a vízhálózatról tömlővel való locsolást függesszék fel illetve takarékoskodjanak. Az Operatív Törzs csütörtöki megalakulását követően a polgárőrök vízosztásban, lakossági fórum biztosításában, honvédségi vízszállító járművek kísérésében, illetve a honvédség által biztosított 8000 liter zacskós víz lepakolásában segédkeztek, illetve 0-24 órás telefonügyeletet biztosítottak.

Szolgálatainkat lehetőségeinkhez mérten szerveztük és a családot, barátokat háttérbe szorítva az összes szabadidőnket a solymáriak segítségére áldoztuk – mondja Komorócki Máté, a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület polgárőr-szolgálatvezetője. – Az illetékes szervek munkájának eredményeképp vasárnap reggelre Solymár minden pontján újra folyt a vezetékes víz, a tározók közül mindegyik tele van.

Olvassa el ezt is:

Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel