Polgárőrök is keményen dolgoztak, hogy Solymáron újra legyen ivóvíz

A solymári polgárőrök a helyi önkormányzattal, a Katasztrófavédelem és a Honvédség illetékeseivel együttműködve erejüket megfeszítve dolgoztak az ivóvíz-hiány okozta katasztrófahelyzet elhárításán.

A solymári polgárőrök már szerdán elkezdték a feladatokat amikor hangosbemondón keresztül tájékoztatták a lakosságot az I. fokú vízkorlátozás elrendeléséről és kérték, hogy az automata öntözőberendezéseket illetve a vízhálózatról tömlővel való locsolást függesszék fel illetve takarékoskodjanak. Az Operatív Törzs csütörtöki megalakulását követően a polgárőrök vízosztásban, lakossági fórum biztosításában, honvédségi vízszállító járművek kísérésében, illetve a honvédség által biztosított 8000 liter zacskós víz lepakolásában segédkeztek, illetve 0-24 órás telefonügyeletet biztosítottak.

Szolgálatainkat lehetőségeinkhez mérten szerveztük és a családot, barátokat háttérbe szorítva az összes szabadidőnket a solymáriak segítségére áldoztuk – mondja Komorócki Máté, a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület polgárőr-szolgálatvezetője. – Az illetékes szervek munkájának eredményeképp vasárnap reggelre Solymár minden pontján újra folyt a vezetékes víz, a tározók közül mindegyik tele van.

Olvassa el ezt is:

 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel