Polgárőrök is segítették a választást

Kora reggeli óráktól több száz polgárőr vigyázta a választások zavartalan lebonyolításának rendjét, miután élt állampolgári jogával és leadta a szavazatát.

2022. április 03-án megtartott országgyűlési képviselő választásokkal kapcsolatosan – az országban és ezen belül Pest  megyénkben is – megsokasodtak azok az események, rendezvények, amelyek a választásokhoz köthetők s amelyek kiemelt feladatokat róttak a rendőrségre és stratégia partereként a polgárőrségre.
A Pest megyében élő polgárok részéről jogos igény, hogy a választást megelőzően, továbbá a választás napján nyugalomban, biztonságban éljenek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és helyi szervei valamint a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Tagegyesületei a korábbi években is bizonyították, hogy a kialakult jó- és hatékony együttműködés keretében képesek ezeknek az igényeknek és elvárásoknak megfelelni. Ebben az időszakban kifejtett tevékenységünk, együttműködésünk jelentős befolyással bír az állampolgároknak Pest megye közbiztonságról alkotott véleménye formálásában valamint szubjektív biztonságérzetük alakulásában. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és helyi szervei ebben az időszakban a polgárőr szövetség, a polgárőrök együttműködésére – mint a rendőrség stratégia partnerére – még nagyobb igénnyel számított. Elsődleges cél a bűncselekmények megelőzése, közterületek rendjének fenntartását és a lakosság szubjektív biztonság érzetének további javítása volt.

Olvassa el ezt is:

Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel