Polgárőröket jutalmaztak ’56 tiszteletére (+ fotók)

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dísztermében tartotta október 21-én az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett díszünnepségét az Országos Polgárőr Szövetség, mely keretén belül három Pest vármegyei polgárőr vehetett át rangos elismerést.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepi beszédében kiemelte, a veszélyek korát éljük. A polgárőrök segítették a Covid-járvány elleni védekezést, ott vannak a déli határon, vagy bármilyen természeti csapás kárenyhítésénél, vagy akár helyi események biztosításánál. Hozzátette, minden polgárőr tevékenység középpontjában a biztonság áll. A biztonság azonban mind több országban egyre nagyobb veszélybe kerül, ezért fontos a polgárőrök tevékenysége és az együttműködés az állam és a Polgárőrség között – folytatta az államtitkár.

Rétvári Bence mond köszöntő beszédet a Polgárőrség október 23-i díszünnepségén

Az államtitkár kitért arra, hogy Európában újra határok emelkednek. Hangsúlyozta: ezek az országok arra készülnek, hogy ameddig az illegális migrációnak és a terrorfenyegetettségnek ez a szintje fennáll, az ideiglenesnek mondott intézkedéseket hosszú távon fenntartják. Leszögezte, a legfontosabb érték a biztonság, az a jövő záloga, és azt kell megvédeni, amiért 56-ban is harcoltak az emberek: a függetlenséget és a szabadságot, mert a biztonságot akkor tudjuk megőrizni, ha függetlenek és szabadok vagyunk. Hozzátette, azért lobbant lángra egy pillanat alatt Budapest és az egész ország, mert a tömegek már régen várták, hogy valami történjen, mert elnyomásban nem akartak élni, szabadságot és függetlenséget követeltek, hogy magukról dönthessenek, és így lehessen szabad és biztonságos az ország.

 „Nem nagy nevek indították el a forradalmat, hanem hétköznapi emberek, büszkék vagyunk rájuk. Ők voltak a hősök, ők álltak a jó oldalon”- zárta beszédét Rétvári Bence, aki azután dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével elismeréseket adott át.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a Polgárőrmozgalomban végzett elévülhetetlen érdemei elismeréseként az ünnepségen a Polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a „Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet” adományozta Király Pártos Jánosnak a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület elnökének. Emellett az OPSZ elnöke, a polgárőrmozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Király Miklóst a Pátyi Bűnmegelőzési és Közrendvédelmi Polgárőr Egyesület elnökét és Szabó Balázs Andrást a Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesület titkárát.

(Fotó: OPSZ)


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel