Polgárőröktől kért védelmet a budaörsi anyuka

Ezúton szeretném köszönetemet és hálámat kifejezni Önöknek: a 24 órás PVMPSZ szakmai ügyeletének és a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület polgárőreinek, hogy nem először és ráadásul még Ünnepek alatt is készen álltak arra, hogy segítsenek és biztonságot nyújtsanak gyermek és édesanyja számára, ahol sajnos a szomorú körülmények ezt indokolttá teszik. Köszönöm az elkötelezett és segítőkész hozzáállását az egész csapatnak és minden egyes személynek, aki ebben részt vesz, és munkájával segít, illetve biztonságot nyújt a kiszolgáltatottak számára! Nagyon sokat jelent nekem és hálás vagyok, hogy ezekben a nehéz helyzetekben számíthatok Önökre!

Ezt az üzenetet küldte az az anyuka, aki végső kétségbeesésében fordult a Budaörsön a polgárőrökhöz. Történt ugyanis, december 26-án láthatásra akarta átadni kiskorú gyermekét a tőle külön élő apukának, ám ő folyamatosan fenyegető üzeneteket küld neki és félt, hogy átadáskor valami baja lesz. A hölgy csak annyit kért, hogy a polgárőrök legyenek a közelben, hogy ha kell, hamar közbe tudjanak intézkedni.
A Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület tagjai az adott nap reggelén a helyszíntől nem messze leparkoltak egy civil autóval, de polgárőr formaruhában és távolról figyelték, hogy a gyerekek átadásakor történik-e atrocitás vagy sem.


Szerencsére a gyerekek átadásakor semmilyen agresszív cselekedet nem történt, bár az apuka a helyszín elhagyása során, oktalan dühében földhöz vágta a gyermek ruhás táskáját és anélkül viharzott el. A polgárőrök a táskát átadták az édesanyának.


Sajnos nem ez az első eset, hogy ilyenkor kérik a segítségünket – mondja dr. Bilisics Péter. – Ilyenkor mi mindig igyekszünk a távolban maradni, de látjuk, hogy a szülők sajnos nem tudnak kihez fordulni, nem tudnak kitől támogatást kérni. Ritkán van szükség azonnali beavatkozásra és reméljük ez továbbra így lesz.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel