Rangos elismerést kapott az Abony Városi Polgárőrség

A hagyományokat követve idén is kiadták augusztus 20-a tiszteletére az „Abonyiak Abonyért” díjat, idén a Pest vármegyei város lakossága az elismerést az Abony Városi Polgárőrségnek ítélte.

Abonyban a Polgárőrség 15 lelkes önkéntes összefogásával 1995 őszén alakult meg. Felszereltségüket akkor csupán a saját tulajdonú kerékpárjuk biztosította. Ennek ellenére az önkéntesek járták a város utcáit, figyelték a rendbontókat, fő céljuk a bűncselekmények elkövetésének megakadályozása volt. Az idő múlásával bővült a felszereltségük, jelenleg 18 fővel végzik szabadidejükben polgárőri tevékenységüket. Ők azok, akik nagy szerepet vállalnak Abony közbiztonságának javítása érdekében. 

Munkájuk végzése során jó kapcsolatot alakítottak ki a Rendőrséggel, folyamatos a közös szolgálat. Személyes jelenlétük a bel- és külterületen növelte a lakosság biztonságérzetét, és talán ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma. Jelentős szerepet vállaltak a külterületek biztonságosabbá tételében. Több sikeres elfogás történt a szántóterületet dézsmálók, az erdőben garázdálkodó személyek vonatkozásában.

2015-ben az egyesület minisztériumi kitüntetésben részesült. 2016-ban kimagasló munkájuk elismeréseként „Abony Közbiztonságáért” kitüntetésben részesültek. 2020-ban az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a mozgalomban végzett tevékenységük elismeréseként a Polgárőr Érdemkeresztet adományozta az egyesület vezetőjének.

A polgárőrök lelkes és kitartó munkájáért, értékes szolgálatáért az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma idén „Abonyiak Abonyért” díjban részesítette az Abony Városi Polgárőr Egyesületet.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel