Rapid közgyűlést tartott a Pest Megyei Polgárőr Szövetség (+ fotók)

Gyors és zökkenőmentes, ám meglepő fordulatoktól nem mentes közgyűlést tartott március 19-én a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Dunakeszin.

Nagyon sok polgárőr jelent meg a VOKE József Attila Művelődési Központ Színháztermében tartott rendkívüli közgyűlésen, amit megtisztelt jelenlétével dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő – aki maga is polgárőr – dr. Fekecs Dénes az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese, dr. Nagy-Juhák István az Országos Polgárőr Szövetség hivatalvezetője. Az értekezleten a Pest Megyeri Rendőr-főkapitányságot Farkas Imre rendőrezredes, Dunakeszi Önkormányzatát Sipos Dávid, Nyíri Márton és Csoma Attila, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságát Benkő Tamás, a Berényi és Társa Ügyvédi Irodát pedig dr. Mészáros Ágnes képviselte.

Dr. Bilisics Péter tájékoztatja a rendkívüli közgyűlést

A közgyűlés nem csak azért volt rendkívüli, mert mindösszesen kettő jelentős napirendi pontja volt, nem csak azért, mert gyorsan és zökkenőmentesen történt minden, hanem azért is, mert az egész értekezletet az élő közvetítésnek köszönhetően online is nyomon lehetett követni. Az a közel 400 néző, aki az interneten nézte az eseményt ő is láthatta, hogy a küldöttek immár sokadik alkalommal döntöttek a Pest Megyei Polgárőr Szövetség új, egységes szerkezetbe foglalt alapszabályáról illetve a szervezet hatályos székhelyéről.

Rendhagyó volt az is, ahogyan dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke bemutatva a szervezet fejlődését, beszélt az elért eredményeikről illetve plasztikusan szemléltette személyes tapasztalatait a déli határvédelmi szolgálat-ellátás során tapasztaltakról.

Dr. Tuzson Bence: A legfontosabb a magyarok biztonsága

A béke és a biztonság fontosságáról beszélt köszönő beszédében dr. Tuzson Bence, aki kiemelte, hogy ebben komoly feladatuk és felelősségük van a polgárőröknek. Megköszönte a polgárőröknek az eddig végzett munkát, majd az ukrán-orosz háború kapcsán kiemelte „Mi magyarok nem sodródhatunk be egy fegyveres konfliktusba. Nem tehetjük ki Magyarország biztonságát egy szomszédos háborúban. Az a háború ott van, az rajtunk kívül folyik. Szomorú tény, a legnagyobb segítséget kell megadni azoknak, akik onnan menekülnek, meg is tesszük ezt. Magyarország példát mutat a segítségnyújtásban! Olyan példát, ami azt is jelenti, hogy Európában, ahol nem mindig a legnagyobb barátaink ülnek, bizony még ők is komoly elismeréssel beszélnek arról, amit mi magyarok segítségként nyújtunk.”

Dr. Fekecs Dénes köszönti a Pest megyei polgárőröket

Az országgyűlési képviselő ezután kérte az országosan 65 ezer polgárőrt és a Pest megyében levő 7 ezer polgárőrt, hogy dolgozzanak ezután is azért, hogy Magyarország biztonságos maradjon, dolgozzanak a bűncselekmények megelőzéséért, a határok megvédéséért, Magyarország egészségének megvédéséért.

Dr. Fekecs Dénes is a köszönet szavaival kezdte beszédét, majd örömének adott hangot, hogy sok fiatalt és nőt látott az értekezleten részvevők között.

Benkő Tamás méltatja a polgárőrök eredményeit

Megköszönte a Pest megyei polgárőröknek a határon adott szolgálatukat. Köszönetet mondott a Magyar Kormánynak és a Belügyminisztériumnak az éves pénzügyi támogatásért, majd kérte a polgárőröket, hogy az április 3-i választásokkor lehetőleg vegyenek részt a közrend fenntartásában. Bejelentette, hogy az Országos Polgárőr Nap június 25-én a Bács-Kiskun megyei Dunapatajon lesz megtartva. 

Benkő Tamás az MLSZ és a Pest Megyei Polgárőr Szövetség jó munkakapcsolatáról beszélt, kiemelte a sportrendezvényeken a polgárőrök biztosítási feladatainak fontosságát, majd köszönetét fejezte ki.    

A rendezvényen jutalmak, elismerések átadására is sor került.
A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát Mayer Ferenc Tibor a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület, Kővári Lajos a Majosházi Polgárőr Egyesület és Mihalovics Bertalan a Csömöri Polgárőr Egyesület tagja, az Ezüst Érdemkeresztet Szente Gábor a Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület, Sipos László a Kútvölgy Polgárőr Egyesület, Tóth Mózes a Hévízgyörk Polgárőr Egyesület valamint Horinka János Máté a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület tagja, az Érdemkereszt Bronz fokozatát pedig Rövid Sándor Örs a Pilisjászfalui Polgárőr Egyesület valamint Tunner István az Újlengyeli Polgárőr Egyesület tagja kapta meg.

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség Arany elismerését vehette át:
·  Pál Gábor (Dunakanyar Polgárőrség Göd)
·  Klszák Tamás (Dömsödi Polgárőrség)
·  Baloginé Baczkó Gabriella (Csömöri Polgárőr Egyesület)
·  Borbély Magda (Csömöri Polgárőr Egyesület)
·  Német Tibor (Nagykáta Polgárőrség)
·  Hornyák László (Péteri Polgárőr Egyesület)
·  Polákovics Mihály Ferenc és Tóth István (Ócsa Városi Polgárőr Egyesület)
·  Mészáros György és Szebellédi Ferenc (Kiskunlacházi Polgárőr Egyesület)
·  Udvari Szabolcs (Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesület)
·  Horváth Gábor (Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület)
·  Oskó Zoltán (Újlengyeli Polgárőr Egyesület).

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség Ezüst elismerését érdemelte ki:
·  Lévai Sándor (Őrbottyáni Polgárőr Egyesület)
·  Fitus Béla (Gombai Polgárőr Egyesület)
·  Bottyáni Ferenc Tibor (Püspökhatvani Polgárőr Egyesület)
·  Szokolai Zsolt Szentmártonkátai Polgárőr Egyesület)
·  Rózsa Istvánné (Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület)
·  Kovács Józsefné (Váci Önk. Tűzoltó Polgárőr Egyesület)
·  Szekeres Sándor (Kókai Polgárőr Egyesület).

A PMPSZ Bronz elismerését pedig:
· Takács Bence Dániel (Ráckevei P. E.)
· Pető Gábor (Délegyházi Községi P.E.)
· Kaczúr Kristóf (Cegléd Bede P.E.)
· Gulácsi Szabolcs (Nagykőrösi Városi Polgárőrség)
· Surányi Emese (Sződligeti P. E.)
· Szemők Judit (Gombai P. E.)
· Zábel Anita Mária (Szentmártonkátai P.E.)
· Ifj. Vonnák Sándor (Cegléd Bede P.E.) érdemelte ki.

Olvassa el ezt is:

Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel