Sajnos későn jött a segítség

Körzeti orvos kérte a helyi polgárőrök segítségét október 2-án Ceglédbercelen, mert nem tudott kapcsolatba lépni az egyik betegével.

Délután hívta telefonon a helyi körzeti orvos a Ceglédberceli Polgárőr Egyesület elnökét, hogy az egyik kezelés alatt álló, egyedül élő páciense a munkáltatója jelzése alapján nem ment be a munkahelyére és telefonhívásra sem reagál. A doktor megkérte, hogy a helyismerettel rendelkező polgárőr vezető nézzen körül a házánál.

Kiérkezve tapasztaltam, hogy semmilyen zajkeltésre és telefonhívásra továbbra sem reagál a hölgy – mondja Krecsák Attila elnök. – A külső villanyok égtek és a kutya ki-be járkált az udvar és a ház között. Úgy döntöttem, hogy elmegyek a pár házzal arrébb lakó idős szülőkhöz és megkértem őket, hogy lehetőség szerint nyissák ki lányuk házát. Közben kértem az egyik polgárőr társamat, hogy jöjjön ő is a helyszínre és a Rendőrséget, háziorvosunkat is tájékoztattam a kialakult helyzetről, majd a közben megérkezett családtaggal bementünk a lakásba. Sajnálatos módon, a hölgyet már élettelenül találtuk.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel