Széles a paletta, ha segítségnyújtásról van szó

Sokszor mondják, hogy a polgárőrök egyik nagy előnye a helyismeret. Ezt bizonyították a tápiószőlősi polgárőrök is, akik segítettek egy bajbajutott idős asszonyon.  

Január 9-én este érkezett a bejelentés a tápiószőlősi polgárőr egyesület 24 órás készenléti ügyeletére, miszerint egy idős hölgy saját ingatlanából kizárta magát és az éjszakai holléte nem biztonságos. A polgárőr járőrök a helyszínre érkezést követően megállapították, hogy az ajtóhoz szakembert kell hívni annak érdekében, hogy minél kisebb anyagi kárral tudjanak behatolni az ingatlanba.

A polgárőrök elmentek egy lakatosért, a helyszínre szállították, majd – mivel az idős hölgy pillanatnyi anyagi nehézséggel küzd – a szakember munkadíját is kifizették.

Rövid idő elteltével már saját házában és biztonságban érezhette magát az idős nő, aki nem győzte megköszönni a polgárőrök önzetlenségét.

Olvassa el ezt is:

adomány baleset balesetmegelőzés betörő Budapest Budaörs COVID-19 elhunyt elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás erdő erőszak fakivágás Gyömrő Harka határvédelem hulladék jutalom karácsony katasztrófavédelem környezetvédelem köszöntés lövések megemlékezés migráció mikulás Piliscsaba Pilisjászfalu Pilisvörösvár segítségnyújtás szemétszedés tanács természetvédelem tolvaj tragédia tél vagyonvédelem vers vezetéstechnika védeklezés vírus élelmiszer életmentés ősz

@ 2021 – Minden jog fenntartva