Széles a paletta, ha segítségnyújtásról van szó

Sokszor mondják, hogy a polgárőrök egyik nagy előnye a helyismeret. Ezt bizonyították a tápiószőlősi polgárőrök is, akik segítettek egy bajbajutott idős asszonyon.  

Január 9-én este érkezett a bejelentés a tápiószőlősi polgárőr egyesület 24 órás készenléti ügyeletére, miszerint egy idős hölgy saját ingatlanából kizárta magát és az éjszakai holléte nem biztonságos. A polgárőr járőrök a helyszínre érkezést követően megállapították, hogy az ajtóhoz szakembert kell hívni annak érdekében, hogy minél kisebb anyagi kárral tudjanak behatolni az ingatlanba.

A polgárőrök elmentek egy lakatosért, a helyszínre szállították, majd – mivel az idős hölgy pillanatnyi anyagi nehézséggel küzd – a szakember munkadíját is kifizették.

Rövid idő elteltével már saját házában és biztonságban érezhette magát az idős nő, aki nem győzte megköszönni a polgárőrök önzetlenségét.


Olvassa el ezt is:

 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel