Szent László Érmet kapott dr. Bilisics Péter

Dr. Bilisics Pétert, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnökét, aki egyben a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is „Szent László Éremmel” tüntették ki, melyet április 12-én vett át a Készenléti Rendőrség épületében.

Dr. Bilicsics Péter (balról) átveszi a Szent László Érem kitüntetést dr. Túrós Andrástól

Ezt a kitüntetést évente egyszer, maximum tíz személy számára adományozza az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége.  A „Szent László Érem” kizárólag csak az Országos Polgárőr Szövetség Elnökség tagjának, az OPSZ Felügyelő és Etikai Bizottságai elnökének, valamint a területi polgárőr szövetségek és a polgárőr egyesületek elnökeinek adhatók, aki a megbízatása magas színvonalú ellátásával, a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében kimagasló érdemeket szerzett. Évente legfeljebb 10 személy részére történő odaítéléséről az OPSZ elnökének előterjesztése alapján az OPSZ Elnöksége határozatban dönt.

Az átadására minden évben az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezett díszünnepségen kerül sor, ám dr. Bilisics Péter nem tudott részt venni a tavalyi ünnepségen, ezért neki ez év április 12-én adta át dr. Túrós András az OPSZ elnöke a rangos elismerést.

Ahogy az indoklásban mondta, dr. Bilisics Péter vezetőként a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében tanúsított kimagasló tevékenységet, ezért érdemelte ki a kitüntetést. Ez az érem ugyanannak a személynek csak egy alkalommal adományozható.

Szent László Érem a polgárőr szolgálatért

Nagy megtiszteltetés volt számára átvenni ezt a kitüntetést – mondja dr. Bilisics Péter. – Polgárőr társaimmal igyekszünk minden helyzetben helyt állni. Korábban a koronavírus-járvány nehezítette az emberek életét, most pedig a migráció és a menekült helyzet. Többször sok helyen elmondtam, hogy a határvédelem nem polgárőr alapfeladat. Önként vállalt kötelezettség. A közbiztonság és a béke olyan, mint a levegő, ha van természetesnek vesszük, ha fogy, elkezdünk kapkodni. Személy szerint nem egy irodából irányító típus vagyok, hanem személyes példamutatásommal várom a polgárőr társaim követését a feladatok végrehajtása során. Szerencsére sokan követnek. Csak remélni tudom, hogy ezek alapján ítélnek meg és nem a vallási felekezeti vagy a politikai hovatartozásom okán, hiszen a polgárőrség politikamentes és elkötelezett híve a köz és magánbiztonságnak. Dr. Túrós András azt írta a határvédelemmel kapcsolatban „A kormányfelkérésének a teljesítése a Polgárőrség számára a bizalmon, a megbecsülésen és a megtiszteltetésen túl hazafias kötelezettség is, becsületbeli ügyünk.” Ezért is nagyon megtisztelő számomra, hogy Szent László Éremmel ismerték el a munkámat. Ahogy eddig is ezután is igyekszem méltó módon szolgálni.

Olvassa el ezt is:

Abony (7) adomány (5) baleset (38) biztosítás (25) Budakeszi (13) Budapest (6) Budaörs (13) Cegléd (7) Ceglédbercel (14) elfogás (17) elhunyt (5) elismerés (25) elsősegélynyújtás (5) eltűnt (8) Halásztelek (10) határvédelem (11) idős (16) internet (7) Internet csalás (8) jutalom (13) katasztrófavédelem (8) keresés (8) kibervédelem (9) képzés (18) környezetvédelem (9) köszönet (10) közgyűlés (9) lovas (25) (17) migráció (5) motoros (8) oktatás (21) Piliscsaba (13) pályázat (12) rendezvény (7) segítségnyújtás (8) tettenérés (6) Tápiószőlős (15) tűz (18) Tűzeset (11) tűzoltás (14) Vác (5) életmentés (7) évforduló (6) újlengyel (21)