Szerencsére meglett az eltűnt autista férfi

A polgárőrök mellett rendőrök és tűzoltók is keresték február 13-án azt a férfit, aki eltévedt.

  

Délután 3 óra előtt kapta a bejelentést a Piliscsabai Polgárőr Egyesület, hogy eltűnt egy autista férfi a városban. A 32 éves fiatalember keresését a polgárőrök három gépkocsival nyolc fővel azonnal megkezdték. Értesítették a környékbeli polgárőr és tűzoltó egyesületeket, akik szintén becsatlakoztak a keresési akcióba. Közben közzé tették az eltűnt fényképét a közösségi médiában, ahol rengeteg információt kaptak arról ki, merre látta. Az információk alapján kirajzolódott a kép, hogy a 10-es út mentén látták gyalogolni, illetve feltűnt különböző áruházakban is.

A kereső csapat azonnal Solymárra indult, ahol a Fő út mellett a pilisborosjenői körzeti megbízott és közterület-felügyelő egy kerítés tövében megtalálta a keresett személyt, aki közel 20 kilométert tett meg gyalog.

A polgárőrök szakértelmének és emberségének köszönhetően nehezen ugyan, de sikerült szót érteni vele. A biztonság kedvéért mentőt hívtak hozzá, de mivel sérülése nem keletkezett ezért a rendőrök este fél hétkor az otthonába haza szállították. 

A keresés ismét megmutatta, hogy a környékbeli közbiztonsági szervezetek példamutatóan tudnak együttműködni – mondta Simon Gyula, a Piliscsabai Polgárőr Egyesület alelnöke, közrendvédelmi tanácsnok. – Köszönet illeti a Piliscsaba közterület-felügyelet, Piliscsaba ÖTE, Pilisborosjenő KMB, Pilisvörösvár KMB, Pilisborosjenő közterület-felügyelet, Pilisjászfalu Polgárőrség, Tinnye Településőrség, Solymár Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, Pilisszentiván Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, Üröm-Hegyvidék Polgárőr Egyesület és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködését, illetve Sz. I. rendőr zászlós és T. I. rendőr alezredes segítségét.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel