Szerencsére meglett az eltűnt autista férfi

A polgárőrök mellett rendőrök és tűzoltók is keresték február 13-án azt a férfit, aki eltévedt.

  

Délután 3 óra előtt kapta a bejelentést a Piliscsabai Polgárőr Egyesület, hogy eltűnt egy autista férfi a városban. A 32 éves fiatalember keresését a polgárőrök három gépkocsival nyolc fővel azonnal megkezdték. Értesítették a környékbeli polgárőr és tűzoltó egyesületeket, akik szintén becsatlakoztak a keresési akcióba. Közben közzé tették az eltűnt fényképét a közösségi médiában, ahol rengeteg információt kaptak arról ki, merre látta. Az információk alapján kirajzolódott a kép, hogy a 10-es út mentén látták gyalogolni, illetve feltűnt különböző áruházakban is.

A kereső csapat azonnal Solymárra indult, ahol a Fő út mellett a pilisborosjenői körzeti megbízott és közterület-felügyelő egy kerítés tövében megtalálta a keresett személyt, aki közel 20 kilométert tett meg gyalog.

A polgárőrök szakértelmének és emberségének köszönhetően nehezen ugyan, de sikerült szót érteni vele. A biztonság kedvéért mentőt hívtak hozzá, de mivel sérülése nem keletkezett ezért a rendőrök este fél hétkor az otthonába haza szállították. 

A keresés ismét megmutatta, hogy a környékbeli közbiztonsági szervezetek példamutatóan tudnak együttműködni – mondta Simon Gyula, a Piliscsabai Polgárőr Egyesület alelnöke, közrendvédelmi tanácsnok. – Köszönet illeti a Piliscsaba közterület-felügyelet, Piliscsaba ÖTE, Pilisborosjenő KMB, Pilisvörösvár KMB, Pilisborosjenő közterület-felügyelet, Pilisjászfalu Polgárőrség, Tinnye Településőrség, Solymár Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, Pilisszentiván Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, Üröm-Hegyvidék Polgárőr Egyesület és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködését, illetve Sz. I. rendőr zászlós és T. I. rendőr alezredes segítségét.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel