Tegyük láthatóvá tevékenységünket, munkánkat, eredményeinket!

A szervezett kommunikáció és az egységes arculat fontossága, avagy a Pest Megyei Polgárőr Szövetség programja a “XXI. század kommunikációs lehetőségeinek kiaknázása” témában.

Régen volt a plakát meg az utcai óriás poszter… Ma már sokkal kifinomultabb eszközök állnak rendelkezésre az információ cseréhez és az áramláshoz egyaránt. Változtak a szokások, eszközök, lehetőségek. Hogy milyen irányban? Nos, ezen lehet vitatkozni és lehet nem szeretni. De nem haladni vele, az hiba!

Főleg Magyarország legnagyobb taglétszámú szervezetének egyik legnagyobb Szövetsége esetében. A Pest Megyei Polgárőr Szövetség – felismerve a kor kihívásait – a korszerű és hatékony kommunikáció mellett tette le a voksát, melynek egyik alap pillére az egységes arculati megjelenés.

E témakörben kérdeztük dr. Bilisics Pétert, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökét.

Kérem foglalja össze pár mondatban, hogy miről is van szó tulajdonképpen, mit jelent a “XXI. század kommunikációs lehetőségeinek kiaknázása” program?

– A Pest Megyei Polgárőr Szövetség mindig eltökélt volt abban a tekintetben is, hogy lehetőségei szerint segítse egyesületei munkáját, a lehető leghatékonyabban tájékoztassa a lakosságot és a szakmát egyaránt tevékenységéről, eredményeiről, eseményeiről és egyéb tekintetben munkájáról. Folyamatosan igyekeztünk minden rendelkezésünkre álló lehetőséggel élni, hogy működésünket korszerű eszközökkel végezhessük a hatékonyság érdekében. Ehhez szükség van korszerű kommunikációs struktúrára, ami ma, a XXI. században lényegesen több lehetőséget nyújt a kommunikációra és szélesebb körben biztosítja az elérést számunkra, mint pl. 10 évvel ezelőtt. Ennek a tevékenységnek a leghatékonyabb működtetése nem csak lehetőségünk, hanem kötelességünk is. Ezért arra gondoltunk, hogy szakemberek bevonásával, a már rendelkezésünkre álló eszközökkel, lehetőségekkel és újak létrehozásával kialakítsuk és szervezett keretek közé helyezzük szövetségünk kommunikációs tevékenységét is. Ezzel együtt elkezdtük az egységes arculati elemeink kidolgozását is. Ez a XXI. században kiemelt jelentőséggel bír.

Milyen eszközök és milyen lehetőségek állnak a Pest Megyei Polgárőr Szövetség rendelkezésére ebben a témában?

– Szövetségünk több mint kilenc éve működteti diszpécser központját Budaörsön. Ezt mindenképpen be kívántuk vonni a szerkezetbe, mint alap pillérét a kezdeményezésnek.

Weboldalunk régebben is volt, de nem volt korszerű, és nem volt hatékony. Új weboldalunk 2021. októbere óta kész van és üzemel, már a kor követelményeinek megfelelő kialakításban, az egységes arculat szerint és a XXI. század technikai lehetőségeit felhasználva.

Egységes e-mail rendszerünket is be kívánjuk vonni a struktúrába, ez a következő nagy feladatunk, hisz a pmpsz.hu domain név évek óta rendelkezésünkre áll, mégsem használja minden egyesületünk, pedig fontos lenne sok szempontból. Ez a programunk lehetőséget nyújt ennek a kérdésnek az újragondolására és lesz lehetőségünk az egyesületekkel elfogadtatni és megértetni ennek jelentőségét.

A közösségi média tulajdonképpen határtalan lehetőségeket hordoz az információ áramoltatására, ezt a lehetőséget is bekapcsoltuk a rendszerbe és integráltuk a napi működésünkbe. A facebook, az Instagram és a Youtube felületek már lényegében rendeltetésszerűen működnek, de a tagegyesületek bevonása ebben a tevékenységben még hátra van, hisz jelenlétük és interaktív közreműködésük kiemelten fontos. Szerepük fontos és nélkülözhetetlen ebben a tekintetben is.

Évek óta lehetőségük van tagegyesületeinknek a Pest Megyei Polgárőr Szövetség mobil flottájához csatlakozni és ezzel jelentős költségeket megtakarítani. Erre nem csak polgárőreinknek, hanem családtagjaiknak is lehetőségük van. Ezzel is igyekszünk a kommunikációt megkönnyíteni nemcsak egymás közt, hanem a családtagok számára is.

Értelem szerűen az összes kommunikációs felületet integrálni kívánjuk rendszerünkbe, mint pl. a Viber, Massenger, Whatsapp, stb., hogy ki-ki szokásához mérten elérjen minket és ne ütközzön akadályba a kommunikáció.

Ezek a lehetőségek eddig nem álltak rendelkezésre?

– Természetesen a Vibert vagy a Facebook-ot és a weboldalt nem most találták ki, és mi sem tegnap óta használjuk őket. Külön-külön mindegyik lehetőség létezik és rendelkezésre állt és áll is. Azonban ezek integrált, hatékony összehangolása és rendszerbe foglalása, majd ezt követően üzemeltetése és működtetése komoly szakmai feladat, amit szakemberek bevonása nélkül nem lehet elvégezni. Fontos még tagegyesületeink szerepe is ebben a rendszerben, de ennek részleteit sorozatunkban részletesebben taglalni fogjuk.

A jelenlegi helyzet ismeretében mikorra várható a rendszer elkészülése?

– Ez egy olyan munka, ami soha nincs kész. Jelenleg a folyamat elején vagyunk és sok elemét a rendszernek ezután fogjuk integrálni. Gondolok itt a tagegyesületek hatékonyabb bevonására, az egységes e-mail platform lehetőségeinek kiaknázására és sorolhatnám.

Amikor a lehetőségeink mindegyike úgymond rendszerbe van állítva, akkor az összehangolás is komoly feladat, de ha ez is készen van, akkor folyamatos munkát jelent a fejlesztés, korszerűsítés, és a folyamat finomítása, hatékonyságának növelése. Szerencsére szakemberek segítségére számíthatunk ebben a munkában, azt hiszem, ebben a tekintetben élen jár Pest megye és jó példával tud szolgálni mindenki számára.

Van esetleg bármi, amit nem kérdeztem meg, de fontosnak tartja, hogy elmondja?

– A sorozatunk további részeiben minden elemét ennek a rendszernek részletesen taglaljuk. Remélem, hogy a sorozatunkban mindenki választ kap kérdéseire, de ha további részletekre kíváncsi bárki, akkor az info@pmpsz.hu címen felteheti kérdéseit és szívesen válaszolunk minden kérdésre. Csütörtökön a diszpécser központunkat mutatjuk be, szerintem nagyon érdekes lesz mindenki számára. Tartsanak velünk.

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel