Tovább folytatódik a polgárőrök képzése (+ képek, videó)

Immár harmadik éve folytatódik a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség központilag leszervezett és végrehajtott képzéssorozata, aminek újabb állomása március 23-án Szigetszentmiklóson volt.

Szigetszentmiklóson, a Misi Fakanala Kifőzde adott helyszínt a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség oktatási napjának, amit az ott levő közel ötven polgárőr mellett sokan YouTube élő közvetítésen is nézni tudtak.

Dr. Bilisics Péter először gratulált annak a hat polgárőrnek, akik – mint ahogy arról itt beszámoltunk – rangos elismerést vehetett át dr. Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől. Ezt követően az elnök bemutatta a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség szervezeti felépítését, működését, majd ismertette a jogi hátteret, a polgárőrök jogait és kötelességeit. Beszélt a rendőrökkel közös szolgálatok szabályairól, módjairól, a rendőri karjelzésekről. Ezután ismertette a szolgálati gépjárművek szabályozását, újra felelevenítette az elsősegélynyújtás alapjait, valamint bemutatott egy kisfilmet arról, hogyan kell a fiataloknak a kerékpárokkal közlekedniük. Külön kiemelte az EDR rádióforgalmazás szabályszerűségét, a szolgálat ellátás bejelentésének, illetve szakszerűségének fontosságát.

A jelenlevők arról is hallhattak ismertetőt mire kell figyelni egy helyszínbiztosításnál, miket kell megfigyelni annak érdekében, hogy a Rendőrség munkáját megkönnyítsük.

Izgultam, hogy le tudjam adni a mai oktatást – mondja a Pest vármegyei elnök – mert egész héten lázasan feküdtem. De fontos számomra, hogy a térségben dolgozó polgárőrök a jogszabályoknak megfelelően képzettek legyenek. Az oktatásra Délegyházáról, Domonyról, Budakesziről, Karáról, Tökölről, Szigetcsépről és Szigetszentmártonról jöttek. Örülök, hogy több fiatal is ott ült a hallgatók között, ami jól bizonyítja, hogy folyamatosan újul a korfánk. Külön köszönetet szeretnék mondani a Misi Fakanala Kifőzde tulajdonosának és teljes személyzetének, akik a mai napon a helyszín biztosítása mellett a képzésen résztvevő polgárőröknek, illetve a technikai személyzetnek ételt, italt és bőséges ebédet szolgáltak fel. 

A Helyszínen készült képek, illetve a közvetítés újra megnézhető itt:

Az előadás visszanézhető itt:


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel