Továbbra is keresik az eltűnt tűzoltót

Kedd óta folyamatosan keresik az önkéntesek, közöttük a Pest vármegyei polgárőrök is azt a nyugdíjas férfit, aki hétfőn eltávozott otthonából és az óta nem adott életjelet.

Hétfőn reggel ment el otthonából az a férfi, aki nemrégiben vonult a tűzoltóságból nyugdíjba. A volt tűzoltó parancsnok hátra hagyta autóját, igazolványait, pénztárcáját, telefonját. Az adatgyűjtéskor derült ki, hogy gyógyszeres kezelés alatt áll, az interneten előzőleg öngyilkossággal, depressziós gondolatokkal foglalkozó oldalakat böngészett.  


Az utóbbi napokban a kutatással foglalkozók Váctól Rétságig hatalmas területet jártak be. Drónokat, keresőkutyákat is bevetettek. A Nógrád vármegyei Nógrádról, Bánkról, Diósjenőről és a Pest vármegyei Vácról, Sződligetről, Nagymarosról, Verőcemarosról is érkeztek polgárőrök, hogy bejárják a hegyekkel, sűrű erdőkkel teli területet. Sajnos eddig nem bukkantak a férfi nyomára.


A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai továbbra sem adják fel a reményt, ezért vasárnapra egy nagyszabású keresési akciót terveznek. Embereket, logisztikát, technikát szerveztek. A lovas és kutyás polgárőrök mellett több kutyás szervezet is jelezte részvételi szándékát. A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség pedig kétszáz(!) fő részére biztosít élelmet, innivalót.

Kovács István a Sződligeti Polgárőr Egyesület elnöke külön köszönetét fejezi ki annak a sok száz önkéntesnek, aki az elmúlt napokban segítette a kutatást. Különösen a Dunakeszi Kutyaiskolának, a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak, a helyi vadásztársaságnak és a katalinpusztai támogató civileknek.

(Címlap fotó: illusztráció)


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel