Újabb illegális határátlépőket láttak Pest vármegyében

Újabb migrációval összefüggő esemény történt Dabas járás területén. A helyi polgárőrök tudták, hogy ilyenkor mi a feladatuk.

Az M5 autópálya hernádi szakaszánál, egy fás, bozótos területnél véltek észlelni ottélők egy 30-40 főből álló migráns csoportot szeptember 21-én este. A hely- és emberismerettel rendelkező polgárőrök a bejelentés után hamarosan megkezdték az idegenek felkutatását. A polgárőrök a keresést az éjszaka folyamán felfüggesztették, majd másnap a feladatokat mások folytatták.  


Mint az ügyek gyakorisága mutatja a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség régióban kialakított mélységi határszolgálata és riasztási lánca egyáltalán nem alaptalan feltételezésekre épült – mondja Oskó Tamás, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség Dabas járási koordinátora. Hiszen az M5 autópálya egy „európai folyosó”, tehát kézenfekvő, hogy átszálló állomása lehet a már mindenki számára jól ismert és a hatóságok által is folyamatosan kontroll alatt tartott inárcsi, az örkényi pihenő és az azt követő mintegy 10 km-es tiszta és mezőgazdasági útszakasz.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel