Újabb illegális határátlépőket láttak Pest vármegyében

Újabb migrációval összefüggő esemény történt Dabas járás területén. A helyi polgárőrök tudták, hogy ilyenkor mi a feladatuk.

Az M5 autópálya hernádi szakaszánál, egy fás, bozótos területnél véltek észlelni ottélők egy 30-40 főből álló migráns csoportot szeptember 21-én este. A hely- és emberismerettel rendelkező polgárőrök a bejelentés után hamarosan megkezdték az idegenek felkutatását. A polgárőrök a keresést az éjszaka folyamán felfüggesztették, majd másnap a feladatokat mások folytatták.  


Mint az ügyek gyakorisága mutatja a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség régióban kialakított mélységi határszolgálata és riasztási lánca egyáltalán nem alaptalan feltételezésekre épült – mondja Oskó Tamás, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség Dabas járási koordinátora. Hiszen az M5 autópálya egy „európai folyosó”, tehát kézenfekvő, hogy átszálló állomása lehet a már mindenki számára jól ismert és a hatóságok által is folyamatosan kontroll alatt tartott inárcsi, az örkényi pihenő és az azt követő mintegy 10 km-es tiszta és mezőgazdasági útszakasz.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel