Újabb mérföldkő a muraközi szolgálati ló projektben

Mint azt korábban már közzé tettük a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség együttműködést kezdeményezett a Muraközi ló Tenyésztéséért Egyesülettel. A közös út újabb mérföldkőhöz ért, ugyanis Kovács-Várhelyi Vanda tenyésztésvezető közbenjárására a magántenyésztő átengedi át lovai használati jogát szolgálati feladatellátásra.

A nógrádi Érsekvadkert – Göröcz puszta muraközi ménes részéről Vizi Júlia ménesvezető felmérve azt a nemes célt, hogy a lovak önzetlen munkája az állat és környezetvédelemben milyen nagy segítséget jelent majd Pest vármegyében. Így a kezdeményezés szerint támogatási megállapodást köt a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetséggel még az évben, így a lovak kihelyezése 2024-ben azok kiképzésére elindulhat. 

A feladatellátáshoz szükséges ló bázis biztosítása szempontjából rendkívüli jelentőségű a projekthez csatlakozó Érsekvadkert – Göröcz puszta muraközi ménes – mondja Oskó Tamás Lovas szakterületi koordinátor. – Statisztikáink szerint a szolgálati lovak magas életkora különösen indokolja az ilyen kölcsönösség és viszonosságon alapuló stratégiai megállapodások létrejöttét. Gratulálok Vizi Júlia ménesvezető asszonynak a döntéséhez, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség mindent megtesz, hogy a számokban is több millió forint értékű lovak használatával nyújtott támogatást kihasználja azok felkészülésének biztosításával.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel