Újabb oktatási nap a Pest vármegyei polgárőröknél (+ képek, videó)

Mint ismeretes, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség kiemelt figyelmet fordít tagjainak képzésére, ezért egy vármegye járó roadshow-t vezetett be. Február 18-án Felsőpakonyon tartottak régi és új polgárőröknek alapismeretekből oktatást.

Polgárőr képzés Felsőpakonyon
Dr. Bilisics Péter oktatja a polgárőröket Felsőpakonyon

A Pest vármegyei település közösségi házában összegyűlt polgárőröknek dr. Bilisics Péter megyei elnök először bemutatta a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség szervezeti felépítését, működését, majd ismertette a jogi hátteret, a polgárőrök jogait és kötelességeit. Beszélt a rendőrökkel közös szolgálatok szabályairól, módjairól, a rendőri karjelzésekről. Ezután ismertette a szolgálati gépjárművek szabályozását, újra felelevenítette az elsősegélynyújtás alapjait, valamint bemutatott egy kisfilmet arról, hogyan kell a fiataloknak a kerékpárokkal közlekedniük. Külön kiemelte az EDR rádióforgalmazás szabályszerűségét, illetve szakszerűségének fontosságát.

Az előadást a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség Youtube csatornáján online követők a jelenlevők mellett arról is hallhattak ismertetőt mire kell figyelni egy helyszínbiztosításnál, miket kell megfigyelni annak érdekében, hogy a Rendőrség munkáját megkönnyítsük, majd dr. Bilisics Péter ismertette az OPSZ elnökének, dr. Túrós Andrásnak a polgárőrök felé megfogalmazott 12. pontját.

Az előadás végén dr. Bilisics Péter egy fotómontázzsal köszöntötte Széles Jánost, aki 24 év után a napokban mondott le a Tolna Vármegyei Polgárőr Szövetség éléről. Ezt követően pedig a polgárőrök írásbeli vizsgán bizonyították tudásukat.  

Ez a nap is sikeresnek mondható – mondja a Pest vármegyei elnök. – Örülök, hogy újabb fiatalok csatlakoznak mozgalmunkhoz. Ez is jól bizonyítja, hogy folyamatosan fiatalodik a korfánk. Külön köszönetet szeretnék mondani a felsőpakonyi lányoknak, asszonyoknak, akik a mai képzésen résztvevő polgárőrök és a technikai személyzet számára süteményes batyukavalkáddal kedveskedtek.  

A Helyszínen készült képek illetve a közvetítés újra megnézhető itt:


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel